İş Dünyası İzleme Komitesi Kuruyor

06.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Başbakan Ecevit`le görüşen özel sektör temsilcileri aralarında bankacıların da bulanacağı bir izleme ve denetleme komitesi kurulmasını önerdi.


İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, ülkenin karşılaştığı ağır faturayı telafi etmenin yollarının, çok çalışarak ve zamanı verimli kullanarak bulunması gerektiğini söyledi. Kavi, bu konuda önceki gün görüştükleri Başbakan Bülent Ecevit`e de izleme ve denetleme komitesi kurulması yönünde öneride bulunduklarını kaydetti. Özel sektör olarak hükümete, katılımcılıkta çok daha efektif ve kalıcı bir yapı oluşturmak istediklerini ilettiklerini belirten Kavi şöyle devam etti: Kamunun da özel sektörün de katılacağı bu kurul için yaptığımız öneri olumlu karşılandı. Ancak somut adımlar, üzerimizdeki bu yükten kurtulduktan sonra atılabilecektir. Bu amaçla Başbakan, bazı hükümet üyeleri ve bürokrasiyi 12 Aralık`ta TOBB`da yapılacak toplantıya davet ettik. Hükümet ve bürokrasiden katılım olacak. Bu konuyu o toplantıda da gündemede getirip tartışacağız.


BANKACILAR DA OLACAK;

Kurulun bankacılar da dahil tüm özel sektörü kapsayan bir kurul olacağını kaydeden Kavi, Ancak bu kurulda ekonomik sosyla konsey gibi tarafların olması gerekmiyor. Burada asıl olan özel sektörün kendisiyle hükümet ve bürokrasidir dedi. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi