İş ağınızı nasıl güçlendirebilirsiniz?

23.06.2017 - 12:39 | Son Güncelleme :

Başarılı bir kariyer hayatı ve sürekliliğini sağlayabilmeniz için yapılabilecek 8 öneri:

https://i.bigpara.com/i/55big/09032016_is_gorusmesi_65011.jpg

Başarılı bir kariyer hayatı için iyi bir iş ağına sahip olmak çok önemli. Böylece kısa sürede terfi alabilir, daha iyi bir iş bulabilir veya iş hayatınızda yaşadığınız problemleri kısa sürede çözecek birikimi bulunan kişilere erişebilirsiniz. 

İşte güçlü iş ağı kurmak isteyenlere öneriler:

1. KENDİNİZ OLUN, BAŞKASI OLMAYA ÇALIŞMAYIN

Haberin Devamı

Başkaları tarafından samimi bulunmanıza yardımcı olacak en iyi şey, kendiniz olmaktan asla vazgeçmemektir. Doğal davranmazsanız, kimse için iyi bir dost olmazsınız.

2. GÜVEN KAZANIN

Başkalarının güvenini kazanmak kolaydır. Sadece verilen sözleri tutmak yeterlidir. Sözleşmelere ve anlaşmalara riayet edilmediğinde ise güven kaybedilir ve bunun telafisi asla mümkün olmaz. Güçlü bir iş ağına sahip olmak ise güven üzerine kurulur.

3. AKTİF OLMAK İÇİN TÜM FIRSATLARI DEĞERLENDİRİN

Özellikle mesleğinizle ilgili seminer, fuar ve her türlü organizasyona katılım gösterin. Çalıştığınız sektörle ilgili en iyi markaların çalışanlarıyla iletişim kurmayı deneyin. Böylece sektörle alakalı birçok kişiyle tanışabilir, samimiyet ve güvenlerini kazanabilirsiniz.

4. KONUŞMAK YERİNE DİNLEMEYİ TERCİH EDİN

Haberin Devamı

İş ağınıza dahil etmek istediğiniz kişiye hayat dersi vermek yerine, ona etkili sorular sorarak cevabını dinlemeyi tercih edin. Böylece ukala görünmekten uzaklaşabilir ve karşı tarafın tecrübelerine önem verdiğini algısını ortaya çıkarabilirsiniz.

5. ACELECİ DAVRANMAYIN, SABRI UNUTMAYIN

Hiç kimse kısa sürede iyi bir dost olmaz. Bu nedenle bir seminerde tanıştığınız kişinin kısa sürede çok iyi bir dostunuz olmasını beklemeyin. Sabırlı olun ve çevre edinmek için aktifliğinizi asla kaybetmeyin. Seminerlere ve fuarlara gitmeyi sürdürün.

6. ATILIM YAPIN UZAK DURMAYIN

Güçlü iş ağını engelleyen ön önemli şey; seminere ara verildiğinde telefonla bir köşede oyalanmaktır. Bunun yerine girişken davranıp, tanışmak istediklerinizle sohbete başlamalısınız.

7. KİŞİSEL SİTENİZİ HAYATA GEÇİRİN

Haberin Devamı

İnternet çok büyük bir dünyadır. Burada açacağınız bir web sitesi üzerinden onlarca kişiye ulaşabilirsiniz. Web sitenizde ilgi alanlarınızla alakalı blog yazmanız yeni etkileşimlerin kapısını açacaktır.

8. TANIŞTIKLARINIZLA İLETİŞİMİ KESMEYİN

Tanıştığınız kişileri çok sık aramanız uygun olmasa da, bağlantıyı koparmamak için arada sırada aramalısınız. İşlerinizle ilgili sorular yöneltin, nasıl olduklarını sorun ve karşı tarafın sizin için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissettirin.

 

Hisse Başarıyla eklendi