İran Bush´un suçlamalarını reddetti

22.07.2003 - 08:50 | Son Güncelleme :

İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi, ABD Başkanı George Bush´un İran´ın teröristleri barındırdığı yönündeki suçlamalarını reddetti


İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi, ABD Başkanı George Bush´un İran´ın teröristleri barındırdığı yönündeki suçlamalarını reddetti ve ABD´yi teröristleri korumakla suçladı.

İran-Güney Afrika ortak komisyonu toplantısı dolayısıyla Güney Afrika´da bulunan Harrazi, ´´İran teröristleri barındırmadığı gibi, onlarla mücadele ediyor. Sanırım teröristleri koruyan ABD, çünkü şimdiIrak´ın köşe bucağını kontrol edenler Amerikalılar´´ dedi.

ABD´yi Irak´ta İran karşıtı silahlı muhalefeti desteklemekle suçlayan Harrazi, ´´Halkın Mücahitleri´nin bir terör örgütü olduğunun kabul edilmesine karşın, ABD´nin bunları desteklediğini, çünkü bu sayede Irak´ta rahatça hareket edebildiğini´´ söyledi.

Harrazi, ´´Eğer Başkan Bush teröristlerden El Kaide´yi kast ediyorsa biz onları korumadığımız gibi, onları yakalayıp bazılarını ülkelerine, bazılarını da hapse gönderdik. Kendi kendime soruyorum, acaba teröristleri yakalayıp adalete teslim etmek onları barındırdığımız anlamına mı geliyor? Eğer öyleyse ortada ´barındırma´ kelimesinin Bush tarafından icat edilmiş yeni bir tanımı var´´ dedi.

Bush, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Teksas´taki çiftliğinde görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Suriye ile İran´ı teröristlere yataklık yapmakla suçlamıştı. Bu arada, İranlı Bakan, konuşmasında AB dışişleri bakanlarının ´´İran´ın nükleer programının giderek büyüyen bir endişe kaynağı´´ olduğu yönündeki ortak açıklamaya yanıt vermedi. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi