Irak´ta 200 aşiret liderinden ABD`yi protesto

30.07.2003 - 14:08 | Son Güncelleme :

Irak´ın çeşitli bölgelerinden Bağdat´agelen 200´ü aşkın aşiret lideri,ABD´nin pazar günü bir aşiret liderinin evine düzenlediği baskına tepki gösterdi


Irak´ın çeşitli bölgelerinden Bağdat´agelen 200´ü aşkın aşiret lideri, ABD´nin pazar günü bir aşiret liderinin evine düzenlediği baskına tepki gösterdi.

Aşiret liderleri, ülkenin en etkili aşiret liderlerinden biri olanPrens Muhammed El Habib´in Bağdat´ın El Mansur semtindeki evinin önünde toplanarak, Amerikan askerlerinin Irak´ın eski lideri Saddam Hüseyin´i aramak gerekçesiyle pazar günü bu eve baskın düzenlemesini protesto etti. El Habib, bu durumun sürmesi halinde Irak halkında nefret duyguları gelişeceği uyarısında bulunarak, bunun da Irak halkı ve Amerikalılar açısından sağlıklı olmayacağını söyledi. Aşiret liderinin evine pazar akşamı düzenlenen operasyon sırasındaevin civarındaki sokaklar kapatılmış, Amerikan askerleri araçlara ateşaçmıştı. Yakındaki bir hastanenin görevlileri, olayda 5 Iraklının öldüğünü duyururken, Amerikan ordusu olayı araştırdığını açıklamıştı.
 

Hisse Başarıyla eklendi