Irak savaşının maliyeti 19 milyar dolar

02.07.2003 - 12:24 | Son Güncelleme :

Irak savaşının şu ana kadar Iraklılara maliyetinin 19 milyar dolar civarında olduğu ileri sürüldü


Irak savaşının şu ana kadar Iraklılara maliyetinin 19 milyar dolar civarında olduğu ileri sürüldü. Irak´ın başkenti Bağdat´ta yayımlanan El Zevra gazetesi, savaşıntahribatının 4 milyar dolar, yağmalanan eşyanın değerininse 12 ila 15 milyar doları bulduğunu belirtti. Gazete, Iraklı ekonomi kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Amerikan ve İngiliz askerlerinin Irak´ı işgali sırasında resmi daireler ve saraylarda meydana gelen hasarı 4 milyar dolar olarak gösterdi. Irak´ın resmi kurumlarından çalınan eşyanın da 12 ila 15 milyar dolar arasında olduğunu yazan gazete, Irak´ın ayrıca çeşitli ülke ve şirketlere 70 milyar dolar civarında borcu olduğuna işaret etti.

IRAK SAVAŞINDA 20 GÖNÜLLÜ ARAP ÖLDÜ
Bağdat´ta yayımlanan günlük El Zaman gazetesi, Irak savaşı sırasında gönüllü Arap savaşçılardan 20´sinin öldüğünü yazdı. Gazete, ölen yabancı Arapların 16´sının Suriyeli, diğerlerininse Suudi Arabistan, Yemen, Libya ve Ürdün uyruklu olduğunu belirtti. Ölenlerin adlarını da yayımlayan gazete, Irak savaşından önce ve savaş sırasında çok sayıda Arap ülkesinden Irak´a gönüllü Arap savaşçıların girdiğini kaydetti. El Zaman, Arap savaşçılarından çoğunun başkent Bağdat ve çevresindeki çatışmalarda öldüğünü, çok sayıda Arabın da esir alınarak, Irak´ın batısındaki bir askeri kampta Amerikan kuvvetleriningözetiminde olduğunu bildirdi.

HIRSIZLARDAN BİRİNİN ADI SADDAM HÜSEYİN
El Zaman gazetesi, Bağdat´ın El Kah semtindeki Salihiye karakolunda hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 10 kişiden birinin adının Saddam Hüseyin olduğunu bildirdi. ´´Hırsız Saddam Hüseyin´´ El Zaman gazetesine şöyle konuştu: ´´Ben dükkanların birinden bir buzdolabı çalarken yakalandım. Adımın Saddam Hüseyin olduğunu öğrenince beni çok feci şekilde dövdüler. Benim sadece buzdolabı değil bir evin eşyasını çaldığımı iddia ettiler.´´ Gazete, buzdolabı çalan ´´genç´´ Saddam Hüseyin´in, serbest kaldıktan sonra adını değiştireceğini de yazdı. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi