Irak`a İhracatta Hedef Büyüdü

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


DT Müsteşarı Tüzmen, bu yıl 247 milyon dolar olan ihracatın gelecek yılın sonuna doğru 500 milyon dolara çıkmasının öngörüldüğünü söyledi.


Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, Türkiye`nin BM Yaptırımlar Komitesi kararları çerçevesinde Irak`a yaptığı ihracatı önümüzdeki yıllarda önce 2 milyar dolara, izleyen yıllarda da 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini bildirdi.
Tüzmen, 102 firmanın katılımıyla Bağdat`ta gerçekleştirilen fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, fuarın bugüne kadarki çalışmaların en verimlilerinden biri olduğunu kaydetti. Irak`lı yetkililerin son bir yılda ilişkilerin hızla geliştiğini belirttiklerini kaydeden Tüzmen, BM Yaptırımlar Komitesi`nin kararları çerçevesinde ilişkilerin gelişerek süreceğini vurguladı.


Tüzmen, ilişkiler çerçevesinde bu yıl 247 milyon dolar olan ihracatın gelecek yılın sonuna doğru 500 milyon dolara çıkmasının öngörüldüğünü söyledi. Tüzmen, Irak`a ihracatı önce 2 milyar dolara, izleyen yıllarda da 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, Komite`nin kararları kapsamında Türkiye`nin Irak`a yaptığı ihracatın payının yüzde 7 dolaylarında olduğunu, bunu daha ileri noktalara götürmeyi amaçladıklarını bildirdi. Türkiye`nin Irak pazarına girmekte geç kaldığını itiraf eden Tüzmen, Bizim olmadığımız o pazarlara başka ülkelerin başka malları giriyordu diye konuştu. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi