İpek Matbaacılık Yıl Sonunda 10 Milyon $ Ciro Hedefliyor

26.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



İPEK MATBAACILIK: İpek Matbaacılık, yıl sonunda 10 milyon doların üzerinde ciro gerçekleştirmeyi hedefliyor. 1999 yılında 9 milyon dolara yakın ciro gerçekleştirdiklerini belirten İpek Matbaacılık Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, cironun yüzde 50’sini ihracattan elde ettiklerini söyledi.

İhracat konusunda bilgi veren İpek, “Özellikle ABD ve Avrupa’ya kendi markamızla mal satmaya başladıktan bu yana 1.5 yıl geçti. İngiltere, ABD ve Filipinler’de bayilik teşkilatımızı kurduk” dedi.

Halka arz sonrasında borçların büyük bir bölümünün kapatıldığını ifade eden İpek, şu anda alacaklarının borçlarından fazla olduğunu, finans derdiyle uğraşmaktan çok pazarla uğraşacaklarını söyledi. Ağırlıklı olarak pazarlamaya yönelik yatırım yapmayı planladıklarını belirten İpek, pazarlamada yurtdışında kendisini ispatlamış belli firmalar ile ortaklık yapabileceklerini kaydetti. İngilter’nin posta servisi olan Post Office’in işlerini aldıklarını söyleyen İpek, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Şu anda İngiltere’ye başlangıç olarak 40 milyon adedin üzerinde kart basıp gönderiyoruz. Önümüzdeki yıl ise 120 milyon adedin üzerinde kart göndermeyi planlıyoruz. İngiltere’ye sattığımız kartlar ekonomik kart sınıfında yer alıyor. 40 milyon karttan 1.5 milyon dolarlık gelir elde edeceğiz.” (EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi