İntikam vergisi

25.07.2003 - 09:05 | Son Güncelleme :


Yeni Yasa Çıkacak
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Anayasa Mahkemesi`nin, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi düzenlemesini iptal etmesinin ardından, yüzde 6.5`lik faiz dışı fazla hedefini tutturmak için, gerekçeleri de dikkate alarak yeni bir yasal düzenleme yapacaklarını söyledi. Unakıtan, söz konusu düzenlemenin birkaç gün içinde yapılacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Eşitlik sağlanacak
Anayasa Mahkemesi`nin düzenlemeyi iptal ederken ``eşitlik`` ilkesine dayandırdığını, Kanun`un kabul edildiği tarihten sonra alınan araçların sözkonusu düzenleme kapsamına alınmadığını hatırlatan Bakan, Kanun`un yürürlüğe girdiği tarihten sonra yeni araç alanlardan da bu vergiyi tahsil edeceklerini bildirdi.

Faiziyle alırız
Bakan Unakıtan, ``Ek Taşıt Vergisi`ni ödeyenler ödemiş olacak, ama ödemeyenlerden faiziyle alacağız`` dedi. Hükümet, Ek Motorlu Taşıt Vergisi`nin 1. taksidinde ödenmesi gereken 550 trilyon liralık tutarın 393.7 trilyon lirasını tahsil etmişti. Motorlu Taşıtlar Vergisi`nden 1.1 katrilyon lira gelir bekleniyordu.

İntikam almayın
ATO Başkanı Sinan Aygün, Maliye`nin yeni bir vergi saldırısı hazırlığı içerisine girdiğini vurgulayarak, hükümete, ?Yapmayın, intikam almayın`` çağrısında bulundu. Aygün, ?Ek vergileri çıkararak bir yanlış yaptınız, şimdi bu yanlışı yanlışla düzeltmeyin. Bu halkın yeni bir vergi saldırısını kaldıracak mecali kalmadı`` dedi.

Vatandaşın kafası karıştı
Anayasa Mahkemesi`nin iptal kararının ardından bazı vergi dairelerinin daha önce ek vergi ödemeyen ve taşıtının ilişiğini kesmek için gelenlerden ek verginin ilk taksitini yatırmalarını istediği öğrenildi. Vergi dairelerinde, Anayasa Mahkemesi`nin ek vergiyle ilgili aldığı iptal kararının henüz Resmi Gazete`de yayımlanmamasının gerekçe gösterildiği belirlendi.


 

Hisse Başarıyla eklendi