İnternette Sohbet Rahatlatıyor

05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Sosyal yaşamda iletişim kurmakta zorlanan kişiler, internetteki sohbet sitelerinde rahatlıyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Bayülkem, önceki yıllarda gazete ilanlarıyla arkadaş veya evlenecek kişi arayanların, bunu bazen de mektup arkadaşlığına döktüklerini anımsatarak, ``Bu yöntem, günümüzde evrim geçirdi ve internetteki sohbet kanalları cazip hale geldi`` dedi. Bu yöntemin daha hızlı yapıldığı için yaygınlaştığını ifade eden Bayülken, şöyle konuştu:

``Sohbet sitelerinde karşı cinsle iletişim kurmak isteyenler, genellikle çekingen kişilerdir. Sosyal yaşamda çekingen olanlar, internetteki sohbet sitelerinde, karşı cinsle rahat iletişim kuruyor. Normal yaşamda güçlük çeken veya terslenmek, aşağılanmaktan korkan kişiler, internette duygularını rahatlıkla anlatabiliyor. Aynı özellikleri taşıyan kişiler için bu iletişim yöntemi olumludur. Kişinin yalnızlıktan kurtulmasını sağlar.Ancak, işini gücünü bırakıp, sohbet kanalında saatlerce chat yapanları bir psikiyatristin incelemesinde yarar var. Meslek ilgisi bulunan kişiler saatlerce sohbet edip, fikr alışverişinde bulunuyorsa, bu normaldir.``


İNTERNETLE EVLİLİK;

Prof. Dr. Bayülkem`e göre, sohbet kanalında ``hayatının erkeği`` veya ``hayatının kadınını`` arayan çok sayıda kişi var. Bu yöntemle evlilik için kurulacak arkadaşlıklarda, genellikle dürüst davranılmadığını belirten Bayülkem, şöyle devam etti:

``Gerçeğe aykırı imajlar verilen chat sırasında, birbirinin yüz ifadelerini de görmeyen ve analiz yapamayan kişiler, daha sonra tanışmak için biraraya geldiklerinde farklı özelliklerle karşılaşabilmektedir. Böyle olunca da, internetle başlatılan sanal ilişki veya aşk, her iki taraf veya birisi için hüsrana dönüşebilmektedir. Ancak, internette ilişkisinde taraflar birbirlerine dürüst olup, iyi ve kötü özelliklerini anlatırlarsa, karşı karşıya gelince hüsran yaşamayabilir. Bu kişiler, daha sonra gerçek yaşamda da ilişkilerini sürdürür ve ilişkilerini evlilikle sonuçlandırabilirler.`` (HÜRRİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi