İnternette Anti - Virüs İletişimi

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İnternet üzerinden dijital müzik formatı mp3 paylaşımına izin veren Napster, anti-virüs şirketlerine ilham kaynağı oldu. Yakın bir gelecekte bigisayar kullanıcıları, birbirilerine bağlanarak, ellerindeki anti-virüs yazılımlarını güncelleyebilecekler. Yeni proje, kullanıcılar arasında dosya paylaşım ağlarına yeni bir örnek teşkil ediyor. İlk olarak MyCIO.com`un hizmete sunmayı planladığı proje ile virüs tanım güncellemelerinin paylaşımı amaçlanıyor.


Projede, Napster`da olduğu gibi tek bir server değil, kullanıcıların ayrı ayrı birer surver olduğu bir sistem kullanılacak. MyCIO.com`un projesi, güncel virüs tanım dosyalarına erişen, bir ağa bağlı ilk 5 kullanıcıyı, ağdaki diğer bütün kullanıcılar için sunucu haline getiriyor. Böylece, bir sistem, son güncelleme dosyasını aldığında, dosyaya ihtiyaç duyan diğer bütün sistemlere sunabilecek duruma geliyor.
Sadece yasal virüs tanım güncellemeleri indirilmesine (download) olanak sağlayan projede, bağlantı kesildiğinde eksik dosya, bağlantı tekrar kurulduktan sonra kaldığı yerden sürdürülüp tamamlanabiliyor. İnternet analistleri, bu çalışmanın güvenli bir sistem olduğunu belirterek, hackerlara karşı da işlev göreceğini belirtiyorlar. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi