İnternet`te adres avı

12.03.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

İnternet ortamındaki açık artırma sitelerinde, içinde 1 milyon gerçek e - mail adresinin bulunduğu CD`lere 100 bin dolar veriliyor


İnternet ortamında faaliyet gösteren bazı adres avcılarının, Dot.com olarak adlandırılan ve internet üzerinden ticaret yapan şirketler için internet ortamında dolaşan e - mail adreslerini topladıkları ve toplanan bu adreslerin, onbinlerce dolara satıldığı belirtildi.

İnternet üzerinden satış ve servis yapan şirketler, daha çok müşteriye ulaşabilmek için yeni çağın teknolojisi e-mail adreslerini kullanıyor. Adres sahiplerinin Geldi - Inbox kutularına, her gün Spam adı verilen onlarca reklam içerikli posta gönderen şirketler, bu yöntemle dikkatleri kendi sitelerine çekiyor.
Dot.com şirketlerinin e-mail adreslerine büyük ilgi gösterdiğini farkeden birçok kişi ve kuruluş, internet ortamında dolaşan e - mail adreslerini toplayarak, bu şirketlere büyük paralar karşılığı satıyor.

İnternet ortamındaki Auction (açık artırma) sitelerinde, içinde 1 milyon gerçek e - mail adresinin bulunduğu CD`lere (Compact Disk) 100 bin dolar veriliyor.

Nasıl toplanıyor?
Adres avcılarının en çok kullandığı yöntemle, Lösemi hastası için acil kan aranıyor lütfen listendeki herkese gönder, ...sitesine giren kişilerin bilgisayarına virüs bulaşıyor, adres defterindeki herkese forward et gibi, tuzak mailler gönderiliyor. Bu maillerin içine saklanmış gizli bir yazılım, mail her el değiştirdiğinde, mail yazarına, o kişinin elektronik posta adresini gönderiyor.

Üniversite, kamu kuruluşları ve diğer şirket personelleri, mail grupları ve arkadaşlık siteleri de adres avcılarının takip ettiği yerler.

Konuyla ilgili bilgi, www. 100topauctionsites.com sitesindeki linklerden alınabilir.
 

Hisse Başarıyla eklendi