İnternet Kullanıcıları Dolunayı Seviyor

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İngiliz telefon şirketi BT`nin araştırmasına göre, dolunay olduğu günler internet ve telefon diğer zamanlara göre daha çok kullanılıyor. Şirketin rakamları, internet ve telefon kullanımının en çok dolunaydan önceki bir hafta ve dolunayda yükseldiğini gösteriyor.


İnternet başında kurda mı dönüşüyoruz?

Yüzyıllardır devam eden, insanların dolunaydan etkilenip etkilenmediği tartışması internetle birlikte yeni bir boyut kazandı. Ayın 29 günlük evreleri incelendiğinde, internet ve telefon kullanımının ayın evrelerine göre arttığı saptandı. Ay`ın dolunay olmaya yaklaştığı zamanlarda internet kullanımında belirgin bir artış olduğu görülüyor. Uzmanlar konuya temkinli yaklaşıyor ve artışla dolunay arasında kesin bir ilişkinin henüz kurulamayacağını ifade ediyor. Konu üzerinde çalışanlardan biri olan Stewart Davies, diğer faktörleri de araştırdıklarını ancak Ay`ın, insanları internete girip chat yapma ya da telefonu kullanma konusunda
cesaretlendirdiğini ifade ediyor: İnsanlar Ay`ın normal evrelerinde dolunaya göre daha suskun oluyor.

Astrologlar heyecanlı

Tabii bütün bunlar herkesten çok kendilerini kanıtlama peşinde olan astrologları heyecanlandırıyor. İngiliz Astrologlar Birliği Başkanı Roy Gillett bu haberin, kendilerinin yıllardır söyledikleri şeyleri doğruladığını iddia ediyor. Ay`ın insanların duygusal enerjisini etkilediğini söyleyen Gillett, dolunay dönemlerinde daha çok iletişim kurma ihtiyacı duyulduğunu ifade ediyor. (HÜRRİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi