Internet devrimi yatırımcıları çok sevdi

29.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Dünyayı iyice küçülten ve mesafeleri yokeden bu sistemde isteyen herkes hiçbir aracıya gerek duymadan istediği hisseye yatırım yapabiliyor


Internet devrimi yatırımcıları çok sevdi.

Dünya üzerinekurulan internet ağı sayesinde saniyeler içinde işlem yapabilme yatırımcılara cazip geliyor. Dünyayı iyice küçülten ve mesafeleri yokeden bu sistemde isteyen herkes hiçbir aracıya gerek duymadan istediği hisseye yatırım yapabiliyor. Örnek verilirse Arap yatırımcılar Arabistan’dan kişisel bilgisayarlarını kullanarak Nasdaq, Dow Jones gibi borsalarda hisse senedi alım satım yapabiliyor. Cep telefonu ve Wap teknolojisi de kullanılarak hisse değişimleri aynı anda izlenebiliyor. Bu konuda yapılan açıklamalarda trilyonlarca dolarlık Arap sermayesinin hisse senedi yoluyla Arabistan dışındaki belli başlı ABD ve Avrupa piyasalarına kaydığını gösteriyor. Sermayenin tam hareketliliğinin sağlandığı bu gelişmeler her nekadar paranın sıcak para olmasına yani parasal hareketlerin piyasaları çökertecek kadar hızlı hareket etmesine yolaçsa da ekonomileri sağlam temellere oturmuş sanayileşmiş ülkelerde her vatandaşın yatırımcı olmasını sağlıyor. Bu konuya olumsuz tepki gösterenlerin başında ise alım satıma aracılık eden dealerlar geliyor.

ABD’de birçok dotcom firmasının faaliyet gösterdiği internet üzerinden hisse alım satımı konusunda Etrade firması örnek gösterilebilir. Şirketin önümüzdeki sene global pazarda faaliyetini arttırarak kar patlaması yapacağı tahmin ediliyor.


Türkiye’de de bu yönde çalışmalar yapan İxir firması cep telefonu kullanıcılarına hizmet vermek üzere yatırımlar yapmakta. Bu konuda İspanyol MyAlert firmasıyla yapılacak ortaklık kapsamında her türlü finansal ve diğer bilgi içeriği kısa mesaj (SMS) şeklinde cep telefonuna gönderilecek.
 

Hisse Başarıyla eklendi