İnsan vücudu 45 milyon dolar ediyor

04.07.2003 - 09:37 | Son Güncelleme :

İnsan vücudunun kullanılabilir parçalarının ayrı ayrı satılması halinde toplam değerinin 45 milyon doları bulacağı hesaplandı


İnsan vücudunun kullanılabilir parçalarının ayrı ayrı satılması halinde toplam değerinin 45 milyon doları bulacağı hesaplandı.

´´Wired Magazine´´ adlı dergi tarafından yapılan araştırmaya göre insan vücudundaki sıvılar, dokular ve mikrop öldürmeye yarayan antikorlar büyük para ediyor. Ancak bunları satmak mümkün değil, zira bu vücut parçaları olmadan insanlar yaşayamıyor.

Dergi tarafından parasal açıdan yapılan değerlendirme, insan vücudundaki her bir parçanın satılabilecek durumda çıkarılması esasınadayanıyor. Dergi, organ ve vücut parçalarının fiyatlarının ABD´de geçerli olan fiyatlar esas alınarak hesaplandığını, üçüncü dünya ülkelerinde uygulanan karaborsa fiyatların göz önüne alınmadığını kaydetti.

EN HAYATİ ORGANLAR EN PAHALI OLANLAR DEĞİL
Araştırma, en hayati organların parasal açıdan en pahalı organlar olmadığı gerçeğini de ortaya koydu. Örneğin insan vücudunun en pahalı unsuru kemik iliği. Kemik iliğinin gramı 23 bin, kilosu ise 23 milyon dolar. Her hücrede bulunan DNA´lar ise gramı 1.3 milyon dolardan işlem görüyor. Vücuttan alınabildiği takdirde antikorlar da 7.3 milyon dolarediyor. Buna karşılık bir akciğer 116 bin 400, böbrek 91 bin 400, kalp ise57 bin dolara alınabiliyor. Araştırmaya göre üretken kadınlar, 8 yılda toplam 32 yumurtalık hücresi satarak 224 bin dolar kazanabiliyor. Bir erkeğin bu kadar para kazanabilmesi için 20 yıl boyunca her ay 12 sperm bağışı yapması gerekiyor. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi