İngiltere'ye 'esnek' teklif

05.04.2019 - 10:31 | Son Güncelleme :

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Tusk İngiltere'ye Brexit'i 1 yıla kadar uzatabilecek "esnek" uzatım teklifinde bulunacak.

https://i.bigpara.com/i/55big/17052016_ingiltere_ab.jpg

Avrupa Birliği'nden (AB) üst düzey bir yetkili, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın gelecek hafta İngiltere'ye Brexit'i 1 yıla kadar uzatabilecek "esnek" süre uzatımı teklifinde bulunabileceğini belirtti.

Yetkili teklifin 10 Nisan Brüksel'de Brexit'i ele alacak AB zirvesinde İngiltere Başbakanı Theresa May'e sunulacağını söyledi.

Yetkili, May'in teklifi kabul etmesi halinde, İngiltere'nin Mayıs ayındaki Avrupa parlamentosu seçimlerine katılmak zorunda kalacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yetkili, "Tek makul yol uzun ama esnek bir süre uzatımı olabilir. Bunu 'esnek uzatma' olarak nitelendireceğim" dedi.

"İngiltere'ye, Brexit Anlaşması kabul edildiğinde ve Avam Kamarası tarafından onaylandıktan sonra otomatik olarak sonlandırılan bir yıl uzatma verebiliriz."

Yetkili ayrıca "Ve bu mümkün olmasa bile, İngiltere hala Brexit stratejisini yeniden düşünmek için yeterli zamana sahip olacak. Mümkünse kısa bir uzatma ve gerekirse uzun bir süre. Her iki taraf için de iyi bir senaryo gibi görünüyor. Çünkü bu İngiltere'ye tüm gerekli esnekliği sağlarken, Brexit'i uzatmasını daha fazla tartışmak için birkaç haftada bir görüşme gereğini ortadan kaldırıyor" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi