İngiltere'de kader günü yarın

11.03.2019 - 14:59 | Son Güncelleme :

İngiltere Başbakanı May ocak ayında parlamentoda reddedilen Brexit anlaşmasını yarın yeniden oylamaya sunacak, parlamento tekrar reddedebilir.

https://i.bigpara.com/i/55big/brexit_ingiltere.JPG

İngiltere parlamentosunda Avrupa Birliği'ne (AB) muhalif olan iki büyük grup, İngiltere Başbakanı Theresa May AB'den tavizler alamadığı için Brexit anlaşmasını reddedecekleri uyarısında bulundu.

Parlamento, May'in Brexit planını 15 Ocak'ta yapılan oylamada büyük farkla reddederek May'i İrlanda ile Kuzey İrlanda arasında katı sınırı önlemek için tasarlanan "backstop" sınır güvencesi hükmünde değişiklik yapılması için Brüksel’e dönmeye sevk etmişti.

Reuters’ın haberine göre; İngiltere'nin 29 Mart'ta AB'den ayrılmasına sadece 18 gün kalırken, May şimdiye kadar Brexit anlaşmasında son dakika değişiklikler yapılmasını sağlayamadı.

##$HABER_1453430$##

Haberin Devamı

Eğer anlaşma tekrar reddedilirse, milletvekilleri Çarşamba günü 29 Mart'ta anlaşma yapmadan ayrılmayı oylayacaklar ve bunu da reddederlerse Perşembe günü Brexit'i ertelemeyi oylayacaklar.

May'in azınlık hükümetini destekleyen Demokratik Birlik Partisi'nin (DUP) genel başkan yardımcısı olan Nigel Dodds ve May'in Muhafazakâr partisinin AB karşıtı grubunda önde gelen isimlerden Steve Baker, May'in anlaşmasının reddedileceği konusunda uyardı.

Avrupalı yetkililer, hafta sonu görüşmelerinde hiçbir ilerleme kaydedilemediğini belirterek, May'in İngiltere’nin AB'den ayrılmasına sadece birkaç hafta kala taviz alma girişimlerinde bulunmasından duydukları hayal kırıklığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bir AB yetkilisi, "May, kendini köşeye sıkıştırdı, ikinci kritik oylama Salı günü yapılacak gibi görünüyor ama aynı zamanda bu oylama bu konuda yapılacak son kritik oylama olmayacak gibi görünüyor" dedi.

Yetkili "Gerçekten artık bu işin bitmesini istiyoruz. Bu iş hiçbir yere varmıyor, bu yüzden (Brexit süresinin) uzatılması bile çıkmazı çözüme kavuşturmayabilir. Bizim çok fazla sabır ya da iyi niyetimiz kalmadı" dedi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi