İngiltere`ye `Libor` darbesi

20.08.2012 - 10:25 | Son Güncelleme :

Libor skandalı İngiltere`nin itibarını zedeledi

https://i.bigpara.com/i/55big/ingiltereabreferandum.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/banka963.jpg">İngiliz milletvekilleri, bankaların işleyiş ve düzenleme kurallarının değiştirilmesini talep etti

İngiltere Parlamentosu`nun raporu, Libor skandalının ardından kamunun güvenini korumak için bankaların işleyiş ve düzenleme şartlarının değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

İngiltere ve ABD`deki yetkililerin Barclays Plc`ye, bankanın Londra bankalararası faiz oranını (Libor) kâr amaçlı manipüle etmtiği gerekçesiyle 290 milyon sterlin ceza vermesinin ardından Libor skandalı patlak verdi.

İngiltere Hazinesi Komitesi, banka patronlarını, İngiltere`nin itibarını zedeleyici davranışlarda bulunmakla suçluyor. İngiliz Parlementosu aynı zamanda FSA ve İngiltere Merkez Bankası`nın düzenleme denetimlerini de eleştiriyor.

Komite`nin başkanı Andrew Tyre, komitenin, regülatörlerle işbirliği yapmayan şirketlere verilerin cezaların artırılması, İngiltere Merkez Bankası`nın daha sıkı denetim kuralları getirmesi ve ceza kanunları arasındaki boşlukların incelenmesi gibi birçok alanda değişikliklerin yapılması çağrısında bulunduğunu söyledi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi