İngiltere Merkez Bankası faize dokunmadı

06.08.2020 - 09:36 | Son Güncelleme :

İngiltere Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 0.1'de sabit tuttu.

https://i.bigpara.com/i/55big/05112015_ingiltere_merkez_650.jpg

İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz oranını yüzde 0.1'de sabit tuttu. BoE, 745 milyar sterlin (978 milyar dolar) büyüklüğündeki tahvil alım programını değiştirmedi.

Reuters anketine katılan ekonomistler BoE'nin iki canlandırma aracına dair değişikliğe gitmesini beklemiyordu.

İNGİLTERE EKONOMİSİNİN YAVAŞ TOPARLANMASI BEKLENİYOR

İngiltere Merkez Bankası(BoE) İngiltere ekonomisinin koronavirüs salgınından önceki haline dönmesinin daha uzun süreceğini söyledi ve faiz oranlarının sıfırın altına indirilmesiyle oluşabilecek risklere karşı uyardı.

Haberin Devamı

İngiltere Merkez Bankası(BoE), ekonominin 2019'un sonundaki büyüklüğüne gelecek yılın sonuna kadar ulaşmayacağını söyledi. BoE, Mayıs ayında kriz öncesi seviyelere 2021'in ikinci yarısında dönülebileceğini öngörmüştü.

BoE önceki tahminlerinde yüzde 10 olmasını beklediği yıl sonu işsizlik beklentisini yüzde 7.5'e indirdi. Bu oran şu anki işsizlik seviyesinin neredeyse iki katına denk geliyor.

BoE, 99 yılın en kötü performansını göstererek ekonominin bu yıl yüzde 9.5 daralmasını bekliyor. BoE Mayıs'ta yüzde 14 daralma bekliyordu ki bu da son 300 yılın en kötü performansı olabilirdi.

Ancak gayri safi yurtiçi hasılanın gelecek yıl yüzde 9 toparlanmasını bekleyen BoE, yavaş bir iyileşmenin hızlı toparlanmaya kıyasla daha büyük riskler barındırdığını söyledi.

Haberin Devamı

BoE'nin Para Politikası Komitesi'nin projeksiyonlarına göre enflasyonun önümüzdeki bir kaç yıl için hedeflenen yüzde 2 seviyesine yaklaşmadan önce bu ay sıfırın altına inmesi muhtemel.

BoE para politikasını kısa vadede sıkılaştırmayı düşünmediğini de belirtti.

BoE faiz oranlarının sıfırın altına indirilmesine dair değerlendirmelerin devam ettiğini ve oranların sıfırın üstünde sıfıra yakın tutulması görüşünü değiştirebilecek faktörlerin olduğunu açıkladı.

 

 

Hisse Başarıyla eklendi