İngiltere Merkez Bankası faize dokunmadı

20.12.2018 - 15:53 | Son Güncelleme :

İngiltere Merkez Bankası, faizi sabit tuttu. Brexit belirsizliğinin arttığına, enflasyonun hedefin altına düşebileceğine dikkat çekti.

https://i.bigpara.com/i/55big/ingiltere_mb.jpg

İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz oranlarını sabit tuttu ve Brexit belirsizliğinin geçen ayda "önemli ölçüde arttığını" ve düşen petrol fiyatlarının enflasyonu yakında yüzde 2 hedefinin altına düşürebileceğini belirtti.

BOE politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 0.75'te sabit tuttu. Karar oy birliğiyle alındı. Ancak bu haftaki toplantının tutanakları İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla ilgili karışıklık konusunda endişelerin arttığını gösterdi.

BOE beklentilere paralel olarak, varlık alım programını 435 milyar sterlinde tutma kararını da oybirliğiyle aldı.

##$HABER_1451483$##

Haberin Devamı

İngiltere hükümeti Salı günü Avrupa Birliği'nden anlaşmasız şekilde ayrılmaya hazırlık çalışmalarına öncelik vermeye karar verdiğini ve halkın ve şirketlerin anlaşmasız çıkış olasılığına hazırlık yapmaları istendiğini belirtmişti.

BOE yetkilileri İngiltere'nin yılın son çeyreğinde büyüme tahminini yüzde 0.3'ten yüzde 0.2'ye düşürdüğünü ve 2019'un ilk çeyreğinde durumun benzer olacağını söyledi.

Para Politikası Kurulu toplantının karar metninde, "Brexit belirsizlikleri komitenin son toplantısından bu yana önemli ölçüde arttı" dedi.

Kurul ayrıca "Bu belirsizlikler İngiltere finansal piyasalarını baskılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Yetkililer yurt içi kaynaklı fiyat baskısının artmaya devam ettiği görüşüne bağlı kalırken, ham petrol fiyatlarındaki düşüşün manşet enflasyonu Ocak ayında yüzde 1.75'e düşürebileceğini söylediler.

 

Hisse Başarıyla eklendi