İngiltere’de bir banka geçici kamulaştırıldı

18.02.2008 - 09:50 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349NorthernRock.jpg

İngiltere hükümeti, mortgage krizi yüzünden zor duruma düşen <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349NorthernRock.jpg" align="right" vspace="5">Northern Rock Bankası’nı geçici olarak kamulaştırdı.

HÜRRİYET


İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling, dün akşam yaptığı sürpriz basın toplantısında, Hükümet Northern Rock’ı geçici bir süre kamulaştırmaya karar vermiştir dedi.

Karar, bankayı almak için Richard Branson’ın Virgin Grubu’nun yaptığı iki teklifin de reddedildiği anlamına geliyor. Darling, Bunun nedeni, iki teklifin de mevcut piyasa koşullarında yetersiz olduğuna inanıyor olmamız dedi.

Merkezi İngiltere’nin kuzey doğusundaki Newcastle şehrinde bulunan Northern Rock bankası geçen yıl Ağustos ayında, küresel kredi sıkıntısı yüzünden büyük bir krize girmiş ve İngiltere Bankası’ndan acil kredi talebinde bulunmuştu.

Binlerce müşteri hesaplarındaki paraları çekince kriz daha da büyüdü. Eylül ayından bu yana İngiltere Bankası, Northern Rock’u ayakta tutabilmek için 25 milyar sterlin kredi verdi. Darling, Northern Rock, ticari anlamda banka olarak faaliyetini sürdürecek. Yarın ve sonrasında normal bankacılık işlemlerine devam edecek diye konuştu. 

 

Hisse Başarıyla eklendi