IMF ve Dünya Bankası Bitcoin'ı araştırıyor

16.10.2014 - 17:22 | Son Güncelleme :

Bitcoin’in altyapısı olan Block chain sistemi araştırılıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/imf_650.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imf_650.jpg">

Geçtiğimiz hafta sonu Washington’da yapılan IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantısında ana gündem olarak teknolojinin küresel finans sistemine getireceği yenilikler ve gelecekle ilgili değişimler görüşüldü.

Bu bağlamda, bir çok farklı ülkeden banka yöneticisi, ekonomist ve kredi kartı şirketleri yöneticileri gibi büyük oyuncuların katıldığı toplantıda, Bitcoin’in altyapısı olan Block chain sistemi tartışılarak, teknolojisi sıklıkla dile getirildi.

Toplantıda çoğu katılımcı tarafından Bitcoin teknolojisinin finansal dünya için çok güçlü bir yenilik olabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, bu teknolojiyle transfer masraflarının geleneksel sistemlere göre az olması, gerçek zamanlı işlem gerçekleştirilmesi ve mikro ödemelerin yapılabilmesi gibi özellikler belirtilerek, dijital paraların güçlü yanları vurgulanıyor.

Kredi kartı şirketi Visa yöneticisi Bill Gajda’nın toplantıda dijital paralarla ilgili hiç görüş bildirmemesi dikkatleri çeken en önemli noktalardan biri oldu. Bununla birlikte, Visa’nın Bitcoin’i rakip olarak gördüğü mü, yoksa Bitcoin’e inanmadığı mı merak konusu oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi