IMF Ukrayna’yı kurtarmaya çok yakın

12.02.2015 - 09:30 | Son Güncelleme :

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde açıkladı

https://i.bigpara.com/i/55big/christine_lagarde_650_18.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/christine_lagarde_650_18.jpg">

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, “IMF Ukrayna’nın savaştan zarar gören ekonomisini kurtarma için bir anlaşmaya varmaya çok yakın” dedi.

Lagarde, Avrupalı maliye bakanlarının Çarşamba günü Brüksel’de yaptıkları toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Lagarde fazla detaya girmedi ancak Perşembe günü Belçika’nın başkentinde yerel saat ile 09:00’da yapacağı basın konferansında daha detaylı bir açıklama yapacağını belirtti. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ve ABD Hazine yetkilileri de ayrıca, uluslararası arası bir kurtarma paketine yönelik bir anlaşmanın yakın olduğu işareti verdi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Eski Sovyet cumhuriyeti olan Ukrayna’da 40 milyondan fazla insan yaşıyor ve ülke, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla yaklaşık bir yıldır süren çatışmaların ardından ekonomisini istikrarlaştırmada güçlük çekiyor. Minsk’te Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderleri arasında gerçekleşen görüşmeler Ukrayna’daki çatışmaların sonlandırılarak, ateşkes ilan edilmesini amaçlıyor. Görüşmelerin Perşembe sabahının erken saatlerine kadar uzadığı bildirildi.

Ukrayna Merkez Bankası ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 5 kadar daralacağı tahmininde bulunuyor. Ekonomi 2014’te yüzde 6.7 gerilemişti. Hükümet, 17 milyar dolarlık IMF yardımını genişleterek bu yıl vadesi gelecek borç ödemelerini garantiye alma ve döviz rezervlerini destekleme arayışında.

Yatsenyuk hükümeti büyümeyi artırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek için ekonomide değişiklikler yapma sözü vermişti.

 

Hisse Başarıyla eklendi