IMF Ukrayna raporunu yayınlayacak

26.03.2014 - 09:03 | Son Güncelleme :

IMF bugün kurtarma başvurusu yapmış olan Ukrayna`ya ilişkin değerlendirmesini açıklayacak

https://i.bigpara.com/i/55big/imf-5.jpg

ABD Rusya`ya yaptırım uyarılarına devam ederken, IMF bugün kurtarma başvurusu yapmış olan Ukrayna`ya ilişkin değerlendirmesini açıklayacak.

ABD, Rusya`yı Ukrayna topraklarına saldırmasının sonuçları konusunda uyarmaya devam ederken, Uluslararası Para Fonu bugün kendisinden geçtiğimiz haftalarda kurtarma talebinde bulunmuş Ukrayna`ya ilişkin değerlendirmesini paylaşacak.

IMF`li bir heyet, dün Ukrayna Maliye Bakanı Oleksandr Shlapak`ın 15 ila 20 milyar olarak ifade ettiği yardım kredisine ilişkin Kiev`de yaptığı görüşmeleri bugün tamamlıyor. Shlapak, heyetin bugün bulgularını açıklayacağını söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Kiev hükümeti temerrütü önlemeye çalışırken, ABD Başkanı Barack Obama bugün Rusya-Ukrayna geriliminin Avrupa`nın güvenliği için ne anlama geldiği üzerine bir konuşma yapacak. Obama dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`i, Kırım`ı topraklarına katmasının ardından Rusya`nın doğu Ukrayna`da daha ileri gitmesi hâlinde daha fazla yaptırımla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Lahey`de bir basın konferansında konuşan Obama, Artık iş Rusya`nın sorumluluğuna be uluslararası kurallara uyma isteğini göstermesine bağlı. Eğer yapmazsa, ek yaptırımlar olacak dedi.

Rusya Kırım`daki kontrolünü konsolide etti ve Sovyetler Birliği`nin dağılmasından bu yana ABD ve müttefikleri ile arasındaki en ciddi gerilimde Obama`nın gözdağı verme çabası olarak nitelediği şekilde Ukrayna sınırına askeri birliklerini yerleştirdi. Rusya`nın meydan okuması, ABD ve Avrupa Birliği`nin, Rus yetkililere karşı yaptırım uygulamasına ve Putin`in tansiyonu düşürmemesi hâlinde yaptırımları genişletmekle tehdit etmesine neden oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi