IMF heyeti yarın Türkiye`ye geliyor

07.07.2003 - 16:10 | Son Güncelleme :

Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti,Türkiye programı kapsamında yarın İstanbul´da bir dizi temaslarda bulunacak


Türkiye ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasındaki stand by anlaşmasının 5. gözden geçirmeçalışmalarının tamamlanması kapsamında, IMF heyetinin yarın Türkiye´yegeleceği bildirildi.

İstanbul´da yarın iş dünyası temsilcileriyle biraraya gelecek olanheyet, Ankara´daki resmi temaslarına ise çarşamba günü başlayacak. IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk, yaptığı yazılı açıklamada, yarın İstanbul´da iş dünyası temsilcileriyle görüşecek olan heyetin, çarşamba günü Ankara´ya gelerek, 18 Temmuz cuma gününe dek sürecek resmi görüşmelere başlayacağı bildirdi. Açıklamada, görüşmelerde Mayıs ayında başlayan 5. gözden geçirme ile ilgili kaydedilen gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi.

IMF heyetinin özellikle bütçe gelişmelerini izleyeceği, yürürülükteki mali politikanın, bu yıl için bütçeye konulan yüzde 6.5 faiz dışı fazla hedefine ulaşmaya yeterli olup olmadığını değerlendireceği ve 5. gözden geçirme kapsamında uygulanacak yapısal önlemlerin hayata geçirilmesinin hızlandırılması için çalışacağı ifadeedildi.

IMF HEYETİNİN İSTANBUL TEMASLARI
Juha Kahkonen´in yerine IMF Türkiye Masası Şefliği´ne atanan İran kökenli İngiliz vatandaşı Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyeti, İstanbul´daki temasları sırasında ilk olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile Çırağan Sarayı´ndaki öğle yemeğinde birarayagelecek.

IMF heyetine, TİM Başkanı Oğuz Satıcı´nın Türkiye´de gelişen şartlara göre programın tekrar gözden geçirilmesine yönelik isteğini içeren bir mektubunun verileceği bildirildi. Heyet daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği´ni(MÜSİAD) ziyaret ederek, Genel Başkan Ali Bayramoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüşecek. IMF heyeti, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği´nden (TÜSİAD) bazı Yönetim Kurulu üyeleriyle de The Marmara Oteli´ndeki akşam yemeğinde biraraya gelecek. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi