IMF ABD'nin büyüme tahminini düşürdü

17.06.2014 - 09:14 | Son Güncelleme :

IMF, ABD ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini düşürürken, Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre düşük tutabileceğini öngördü

https://i.bigpara.com/i/55big/imf_650.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imf_650_5.jpg">

IMF, ABD ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini düşürürken, Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre düşük tutabileceğini öngördü.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini düşürürken, Fed'in faiz oranlarını yatırımcıların beklediğinden daha uzun süre sıfırda tutması için olanak sahibi olabileceğini söyledi.

Washington merkezli IMF, ABD ekonomisinin yüzde 2 büyümesini beklerken, Nisan ayındaki tahmin yüzde 2.8 oranındaydı. IMF 2015 yılı tahminini değiştirmeyerek yüzde 3'te tuttu ve ABD'nin düşük enflasyon süreciyle beraber, tam istihdamı 2017 sonundan önce yakalayamayacağı görüşünde olduklarını bildirdi.

IMF ayrıca, uzun süreli büyümenin önümüzdeki birkaç yıl boyunca tarihi ortalamaların aşağısında ve geçen yılın tahmininden düşük olan yüzde 2 ortalaması civarında uzun süre seyretme potansiyeli olduğunu öngördü.

IMF'in yıllık değerlendirmesinde, Fed için bu tahmin, politka faizinin piyasanın artırım beklediği 2015 yılı ortasından daha uzun süre sıfır seviyesinde kalmasına uygun ortam olduğu anlamına geliyor denildi.

Dünya Bankası da geçtiğimiz hafta ABD'nin 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 2.8'den yüzde 2.1'e düşürmüştü.

 

Hisse Başarıyla eklendi