İmar`ın mudileri isyan etti

31.07.2003 - 09:10 | Son Güncelleme :


Yaklaşık 100 kadar İmar Bankası mudisi dün saat 10.30 sıralarında Zincirlikuyu`da bulunan BDDK binası önünde toplanarak eylem yaptılar.

Devlet tarafından el konulan İmar Bankası`ndaki hesaplarında bulunan paralarının ödenmesini isteyerek eylem yapan mudiler, ödeme olmayacaksa bir yetkilinin kendilerine açıklama yapmasını istediler. BDDK önünde pankartlar açarak BDDK aşağıya, Hükümet İstifa sloganları atan mudilerden bazıları gerekli açıklamanın yapılması için AKP Şişli İlçe Başkanlığı binasına gittiler.

MUDİ SIKINTIDA
Bu arada bina önünde bulunan mudilerden Mine Çakıroğlu Kızım üniversite sınavını kazandı. Ancak paramıza el konduğu için kayıt yaptıracak para bulamadım. Kızımı kaydettiremiyorum, çocuğumun geleceğiyle oynuyorlar. Devlet güvencesindeki paramı istiyorum. Evladım çalıştı kazandı, vatana hayırlı evlat olmasını istiyorum. Ama onu okutacak paramı bana vermiyorlar diyerek gözyaşları içinde feryat etti.

Mustafa Sularya isimli bir başka mudi ise Oğlum senelerce yurtdışında çalıştı bu 150 milyar lirayı kazandı. Şimdi ise hasta ve yurtdışında tedavi görüyor. Ona devamlı tedavi parası yolluyordum. O para oğlumun kan parasıydı. Ben devlete güvendim, paramı yatırdım. Şimdi oğlumun kan parasını alamıyorum. Devlete güvenmekle hata mı ettim dedi.

Uzun süre kendilerine açıklama yapacak bir yetkili bekleyen mudiler öğle yemeği için binadan çıkan BDDK çalışanlarına tepki gösterdiler. Çalışanları yuhalayarak ve alkışlayarak protesto eden mudilerden bazıları Bizim vergilerimizle maaş alıyorsunuz. O vergilerle ekmek yiyeceksiniz, haram olsun şeklinde bağırdılar. Mudiler yaklaşık 4 saat kadar bina önünde kaldıktan sonra dağıldılar.
 

Hisse Başarıyla eklendi