İlaç devi yeni istihdam yaratacak

12.11.2018 - 12:43 | Son Güncelleme :

Abdi İbrahim, yıl sonuna kadar 300 yeni istihdam daha yaratacağını duyurdu.

https://i.bigpara.com/i/55big/ilac_tip_650.jpg

İlaç üreticisi Abdi İbrahim'den yapılan yazılı açıklamada, 300 kişilik ek istihdam paketi oluşturulduğu ve yıl sonuna kadar çalışan sayısının 4 bin 500'e ulaşacağı ifade edildi. Açıklamada yer alan bilgiye göre, Abdi İbrahim ilaç sektöründe en yüksek istihdamı sağlayan şirket konumunda bulunuyor.

##$HABER_1450458$##

Haberin Devamı

2015-2020 yılları arasındaki yatırım bütçelerinin 2 milyar TL olduğunu ve mevcut şartlar altında hiçbir planlarını ertelemediklerini belirten Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, "Yıl sonuna kadar üniversite mezunu toplam 300 kişiyi daha kadromuza katacağız. Biz ülkemize, sektörümüze güveniyoruz, inanıyoruz... Mevcut şartlar karşısında da hiçbir planımızı ertelemedik, yatırımlarımız son hız devam ediyor. Yeni işe alım programımız da bu inancın bir tezahürüdür" dedi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Mayıs ayında biyoteknoloji tesisini faaliyete geçiren Abdi İbrahim, göz ürünleri için özel olarak tasarlanan oftalmoloji üretim alanını da tamamlamak üzere. Şirket, steril enjektabl & onkoloji üretim tesislerinde de 2020 yılında üretime başlayacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi