İKV, Ermeni Soykırımı Kararını Kınadı

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-İkv: -Bu Haksız İddianın Ap Tarafından Benimsenmesini Şiddetle Kınıyoruz -Bu Kararın, Türkiye-Ab İlişkilerini Zedelemek Ve Ülkemizin Kararlılıkla Sürdürdüğü Reform Sürecini Engellemek Amacıyla Alındığı Açıktır

İSTANBUL (A.A) - 16.11.2000 - İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Avrupa Parlamentosu`nun sözde Ermeni soykırımı kararını şiddetle kınadı. İKV`den yapılan açıklamada, AB Komisyonu tarafından Katılım Ortaklığı Belgesi`nin açıklanmasıyla Türkiye-AB ilişkilerinin son derece önemli bir sürece girdiği ve Türkiye`nin de tam üyelik doğrultusunda atması gereken adımları içeren bu belge ile paralel olarak Ulusal Program hazırlıklarını sürdürdüğü hatırlatıldı. Açıklamada, Türkiye`nin AB ile bütünleşme yönünde son derece önemli reformlar gerçekleştirme hazırlığı içinde olduğu bu dönemde, Türkiye`yi AB`den dışlamak isteyen çevrelerce gündeme getirilen ve hiçbir dayanağı olmayan bu haksız iddianın Avrupa Parlamentosu tarafından benimsenmesini şiddetle kınıyoruz denildi.

-CİDDİYETE DAVET-

Başta raporu hazırlayan Morillon`un ve sağduyu sahibi bazı parlamenterlerin muhalefetine ve AB`nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Verheugen`in uyarılarına rağmen, Parlamento tarafından alınan bu kararın, Türkiye-AB ilişkilerini zedelemek ve Türkiye`nin kararlılıkla sürdürdüğü reform sürecini engellemek amacıyla alındığının açık olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşler dile getirildi: Ülkemizin tarihine ilişkin hiçbir temeli olmayan iddiaların siyasi platformlarda sistematik bir biçimde bilgisizce ve art niyetle gündeme getirilerek kabul görmesini anlamak mümkün değildir. Tasarının Konsey ve Komisyon tarafından değerlendirilecek bundan sonraki aşamalarında tüm tarafları, bu son derece haksız kararın benimsenmemesi yönünde sağduyu ve ciddiyete davet ediyoruz. Açıklamada, Türk iş dünyasının AB konularındaki temsilcisi olarak İKV`nin, bu kararı reddettiği kaydedildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi