İkinci yarıda Hindistan'ın altın talebi artabilir

21.05.2014 - 09:02 | Son Güncelleme :

Hindistan hükümetinin altın ithalatı üzerindeki kısıtlamaları gevşetmesiyle, altın tüketiminin yılın ikinci yarısında artması bekleniyor

https://i.bigpara.com/i/55big/altin_650_4.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altin_650_2.jpg">

Hindistan hükümetinin altın ithalatı üzerindeki kısıtlamaları gevşetmesiyle, altın tüketiminin yılın ikinci yarısında artması bekleniyor.

Dünyanın en çok altın kullanan ikinci ülkesi Hindistan'da tüketim, hükümetin ithalat üzerindeki kısıtlamaları gevşetmesiyle yılın ikinci yarısında artabilir.

Dünya Altın Konseyi Hindistan direktörü Somasundaram P.R., talebin bu yıl 900 metrik ton artışla 1000 tona ulaşabileceğini söyledi. Londra merkezli WGC'nin verilerine göre bu miktar, 2013 yılındaki 974.8 tonluk seviyeyle, 2010 yılındaki 1,006.3 tonluk rekor seviye arasına yerleşecek. Altın ithalatı yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 52 azaldı.

Narendra Modi liderliğindeki Bharatiya Janata Partisi (BJP), 1984 yılından bu yana tek bir partinin elde ettiği en büyük zaferi kazanarak, parlamento seçimlerinde 282 sandalyenin çoğunluğunu garantiledi. BJP böylece, koalisyon politikaları tarafından kısıtlanmadan, ajandasını uygulamaya koyma şansına sahip oldu. İthalat üzerindeki kısıtlamaların azaltılmasının, Ağustos ayında başlayıp Ekim'e kadar devam eden festival dönemi öncesinde kuyumcuların kullandığı tedariği arttırması bekleniyor.

Far East Asia'dan Albert Cheng, Hindistan'ın talebi bu yıl çok hızlı bir şekilde artacak. Hintliler spekülasyon yapmak için değil, ihtiyaçtan altın satın alıyor yorumunda bulundu.

Hindistan'a gelen altın miktarı, hükümetin geçtiğimiz yıl ithalat vergilerini üç kez artırması ve ithalatçıların yeniden ihraç için ellerindeki külçe miktarının yüzde 20'sini vermesini gerektiren kurallar getirmesinin ardından düştü. Hükümet bu adımlarla rekor düzeydeki cari açığı azaltmayı ve rupideki düşüşün önüne geçmeyi amaçlıyordu.

 

Hisse Başarıyla eklendi