İkinci el otoda Japon modeli iş yaptı

17.10.2002 - 14:39 | Son Güncelleme :

Türkiye`nin ilk kurumsal otomobil borsası Oto Exchange`de, bir yılda 38 açık artırmada 753 ikinci el araç satıldı


Türkiye`nin ilk kurumsal otomobil borsası Oto Exchange`de, bir yılda 38 açık artırmada 753 ikinci el araç satıldı.

Borusan ve Japon ortakları Mitsubishi Corporation ile Used Car System Solutions (USS) tarafından ortaklaşa kurulan Oto Exchange`in birinci kuruluş yıldönümü, Dudullu`daki tesislerinde kutlandı.

Oto Exchange Genel Müdürü Celal Daldal, yaptığı konuşmada, zor piyasa koşullarında kurulan şirketin ikinci ele yön verme iddiasının devam ettiğini söyledi. Şirketin, sektöre kurumsal bir kimlik getirmek, güvenli bir ticaret ortamı yaratmak ve yeni bir ticari platform oluşturmak amacıyla kurulduğunu belirten Daldal, Oto Exchange`in hiçbir şekilde yetkili satıcılara ve distribütörlere rakip olma düşüncesinin bulunmadığını bildirdi. Celal Daldal, geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana geçen 1 yıllık süre içinde 38 açık artırma gerçekleştirildiğini, bu açık artırmalara 3.347 araç girişinin olduğunu ve toplam 753 aracın satıldığını söyledi.

VİTESİ 5`E TAKIP İLERLEYECEĞİZ

Halen 298 olan üye sayılarını yılsonunda 350`ye, 2003 sonunda 600-700`e ulaştırmayı hedeflediklerini bildiren Daldal, Piyasanın normal koşullara oturduğu dönemde vitesi 5`e takıp ilerleyeceğiz dedi.

Oto Exchange, hukuki ve ticari düzenlemeler çerçevesinde alıcı ve satıcıları güvenli bir platformda buluşturuyor. Üyelik sistemiyle çalışan Oto Exchange`in üyelerini bireyler değil kuruluşlar oluşturuyor. Sisteme üye olan galeri, yetkili satıcı ve filo sahibi kuruluşlar arasında ikinci el ticareti gerçekleştiriliyor.

Üyeler içinher perşembe özel artırma seansları düzenleniyor. Verilen bilgiye göre, Borusan Holding öncülüğünde kurulan Oto Exchange`in Mitsubishi ile birlikte 2 Japon ortağından biri olan USS, Japonya`da 1982 yılında devreye giren bilgisayarlı özel artırma sisteminin belkemiğini oluşturuyor. USS, geçen yıl 550 özel artırma düzenledi ve bu özel artırmalarda işlem gören araç sayısı 1.3 milyona ulaştı. USS, toplam 707 bin 430 adetlik araç satış hacmiyle, Japon ikinci el otomobil piyasasının lideri konumunda bulunuyor. Japonya`da USS`nin uyguladığı sistemle, her 7 saniyede bir motorlu araç satılıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi