İki dev banka 'sterlin' tahminini değiştirdi

27.06.2016 - 13:31 | Son Güncelleme :

Goldman ve Bank of America sterlin kur tahminlerini düşürdü.

https://i.bigpara.com/i/55big/sterlin_ingiltere_650.jpg

Bank of America Merril Lynch (BAML) ve Goldman Sachs, Cuma günü kısa vadede sterlin kuru tahminlerini şu anki işlem seviyelerinin altına indirdi. İki banka da, geçen haftanın Brexit şokundan sonra bu yılın sonuna kadar sterlinde ek değer kaybının sınırlı olabileceğine dikkat çekti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD'li iki banka sterlinin geçen haftanın son gününü modern tarihin en keskin değer kaybıyla kapatmasının ardından 2016'nın kalanı için kur tahminlerini aşağı çekmek zorunda kaldı. Bank of America Merril Lynch (BAML) sterlin/dolar kur tahminini neredeyse 0.30 dolar aşağı çekti.

Haberin Devamı

Goldman ise sterlinin gelecek 3 ayda dolar ve euro karşısında dip seviyeleri gördükten sonra istikrarlı bir şekilde değer kazanacağını ve sterlin dolar kurunun yılı Pazartesi günkü işlem seviyesi olan 1.34 dolardan kapatacağını tahmin ediyor.

Reuters'in haberine göre; sterlin İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldığı referandumun ardından Cuma günü dolar karşısında yüzde 11'e yakın değer yitirdikten sonra bugün de yüzde 3'ün üzerinde ekside bulunuyor. Goldman strateji uzmanları yayımlanan raporda, "Sterlin'in orta vadede tekrar bir miktar güç kazanacağını düşünüyoruz" dedi.

Raporda ayrıca, "Lehman'ın iflası kadar büyük boyutta siyasi belirsizlik şoku yaşanmasını veya aynı küresel sonuçların ortaya çıkmasını beklemiyoruz. 2017'nin ilk yarısında İngiltere'nin teknik bir resesyona girmesini bekliyor olsak da, daralma tarihi standartlara kıyasla hafif olacaktır" denildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi