İhlas Holding`e danıştay’dan ikinci iptal

24.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Danıştay 10’uncu Dairesi İhlas Holding’in ve ABD’li CMS Enerji’yle birlikte kazandığı 165 milyon dolar devir bedelli, Bursa-Yalova Bölgesi enerji dağıtım ihalesini iptal etti. Mahkeme iptal kararında radya televizyon yasasının 10’uncu fıkrasının ihlal edilmesini gerekçe gösterdi.

Danıştay 10’uncu Dairesi, söz konusu davayı 3 Ekim’de görüşmüştü. RTÜK yasasının ilgili maddesinde herhangi bir medya kuruluşunda yüzde 10’dan fazla hissesi olanların kamu ihalelerine girmesi yasaklanıyor.

İhlas Holding’den yapılan açıklamada, kararla ilgili kendilerine herhangi bir tebligat ulaşmadığı bildirildi. Bakanlar Kurulu kararıyla, Bursa Yalova illerini kapsayan bölgedeki elektrikdağıtım ve ticaretinin 30 yıl süreyle iştiraklerinden BURYAL enerji dağıtım şirketine verildiğini belirten yetkililer, bakanlıkla 19 Ekim 1999’da imtiyaz anlaşması imzaladıklarını hatırlatıyorlar. Danıştay 10’uncu Dairesi 11 şubat 1999 tarihinde enerji hakkı devir ihalesinin iptaline karar vermişti. Ancak İhlas Holding bu karara itiraz etmişti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel kurulu da 9 Nisan 2001’de İhlas Holding’in itirazını haklı görerek iptal kararını kaldırmıştı. İhlas Holding bu kararın bildirilmesi halinde tekrar itiraz edeceğini açıkladı. Açıklamada herhangi bir özel televizyon kuruluşunda yüzde 10 veya daha fazla hisselerinin bulunmadığı bildirildi. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi