ıhlas Holding A.s.`nin Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanligi`nin Tedas`a Ait Elektrik Dagitim Tesisleri`nin Isletme Haklarinin Ozel

16.02.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ihlas Holding A.S.`nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi`nin TEDAS`a ait Elektrik Dagitim tesisleri`nin isletme haklarinin ozel sektore devredilmesi ile ilgili olarak (B) grubu gorev bolgelerinden 5 bolgeye ait degerlendirme calismalarinin neticelendirildigini borsamiza bildirmesi uzerine Borsa Baskanligi`nca istenen aciklamaya cevaben gonderdigi 16.02.1998 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir.

"Ilgi:16.02.1998 tarih, 4/GID-359/NK/2548 sayili yaziniz. 13.02. 1998 tarihli enerji ve Tabii Kaynaklar bakanligi`nin basin bulteni ile Turkiye Elektrik Dagitim A.S.`ne bagli gorev bolgelerinin isletme haklarinin ozel sektorlere devredilmesine iliskin ihale degerlendirmelerinin sonucunda 28. Gorev bolgelerinin isletme haklarinin ozel sirketlere deredilmesine iliskin ihale degerlendirmelerinin sonucunda, 28. Gorev Bolgesi`nde (Zonguldak-Cankiri-Bartin-karabuk) ihalenin bankamizin da katildigi gruba kaldigi aciklanmistir. TEDAS`a bagli gorev bolgelerinin isletme haklarinin devredilmesine iliskin olarak acilan ihalelere Bankamiz, yonetim kurulumuzun 02. 04.1997 tarihli karari uyarinca katilmistir. IHalenin kesinlesmesi souncu kurulacak sirkette Bankamizin %65 payi bulunacaktir. Kurulacak sirketin sermayesi henuz netlesmemistir. Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanligi`nca 60 milyon ABD dolari olarak belirlenmis isletme hakki devir bedelinin, %50`sini fiili devir tarihinde (fili devir islemlerinin 3/4 ay sonra gerceklesecegi tahmin edilmektedir). kalani ise devir tarihinden itibaren 2 yil icerisinde faizsiz olarak 2 esit taksitte nakit olarak odenecektir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi