İhale Yasası imzaya çıktı

01.11.2001 - 14:33 | Son Güncelleme :

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akçan, Kamu İhale Yasası`nın bugün imzaya açıldığını ve imzaların büyük ölçüde tamamlandığını söyledi


Bayındırlık ve İskan Bakanı AbdülkadirAkcan, yeni ihale yasasıyla ilgili imzaların büyük ölçüde tamamlandığını ve Meclis´e gönderilmesine Başbakanlığın karar vereceğini söyledi.

Başbakanlık´ta gazetecilerin yeni ihale yasasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Akcan, ´´Yeni ihale yasası konusunda Devlet Bakanı Kemal Derviş´le biraraya gelecek misiniz?´´ sorusuna karşılık, ´´İmzaya açıldı, niye biraraya gelelim´´ dedi.

Yasanın yürürlük tarihine ilişkin bir soruya karşılık ise Akcan, ´´Yasa Resmi Gazete´de yayınlandığında otomatikman yürürlüğe girer´´ yanıtını verdi. Kamu İhale Kurumu´nun kurulması için 6 aylık süre öngörüldüğünün hatırlatılması üzerine de Akcan, ´´O öyle. O zaman o şekilde davranılır´´ diye konuştu.

Öte yandan, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında KDV indirimi konusunun da gündeme geldiği ve bu konuda Devlet Bakanı Derviş´le Maliye Bakanı Sümer Oral´ın bir araya gelmesinin öngörüldüğü öğrenildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi