IGSAŞ Biran Önce Özelleştirilmeli

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ve Genel Müdürü Güray: -Kuruluşun Biran Önce Özelleştirilmesi Yararlı -Pahalı Gaz, Gaz Kesilmesi Ve Dampingli Mal Girişi En Büyük Sorunumuz -Deprem, 8,5 Trilyon Lira Hasar Verdi


ANKARA (A.A) - 22.11.2000 -İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. (İGSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Feridun Güray, özelleştirme kapsamında uzun süre kalmasının kuruluşun zararına olduğunu ve biran önce özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. TBMM KİT Komisyonu`nun bugünkü toplantısında İGSAŞ`ın 1998 yılı hesapları görüşüldü. Komisyon toplantısında konuşan Genel Müdür Güray, İGSAŞ`ın son teknolojiyle tam kapasite kaliteli üretim yaptığını belirterek, pahalı doğalgaz, doğalgaz`ın kış mevsiminde kesilmesi ve dampingli mal girişi en büyük sorunumuzdedi.


Eski Doğu Bloku ülkelerden gelen dampingli mallara antidamping uygulanması için üç kere başvurduklarını, ancak üçünde de olumsuz yanıt aldıklarını belirten Güray, pahalı doğalgaz ve deprem nedeniyle de karlılıklarının önemli ölçüde düştüğünü anlattı. Güray, enerji santralları açıldıkça personelim gözyaşı döküyor, (niçin bize gaz verilmiyor) diye. Depremde tesislerimizde 8.4 trilyon lira hasar tespit edildi. Güven Sigorta`dan 4 trilyon lira aldık. Şu ana kadar 2.6 trilyon lira harcadık dedi. Komisyon üyesi milletvekillerince tesislerin değerinin ve satılıp, satılamayacağının sorulması üzerine de Güray, tesislerin değerinin 500 milyon dolar olduğunu, ancak 25 yıllık olması, 16-20 trilyon lirayı bulan personel yükü, deprem hasarı ve en önemlisi doğalgaz yokluğu nedeniyle çok sayıda girişimcinin kurumu almaktan vazgeçtiğini anlattı. Komisyon, kuruluşunun 1998 yılı hesapları üzerindeki görüşmeleri tamamlarken, doğalgaz sıkıntısının giderilmesi ve dampingli mal girişinin önlenmesi yönünde gerekli girişimlerde bulunulması kararı aldı.
 

Hisse Başarıyla eklendi