IFN Turkey Forum, Borsa İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirildi

19.11.2015 - 10:10 | Son Güncelleme :

17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Marmara Otel’de düzenlenen Forum’un açılış konuşmaları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık tarafından gerçekleştirildi.

https://i.bigpara.com/i/55big/19112015_bist(2)_650.jpg

Türkiye’deki katılım bankalarının gelişimi, kira sertifikaları, katılım varlık ve fon yönetimi gibi konuların ele alındığı Forum’da, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa K. Yılmaz da “Borsada İşlem Gören İslami Finans Ürünlerinin Potansiyelini Ortaya Çıkarmak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

2014 sonu itibariyle, küresel İslami finans sektörünün 2 trilyon ABD Doları’nı geçtiğine dikkat çeken Sn. Yılmaz, yüksek getiri potansiyeli taşıyan ve İslami finans prensiplerine uygun nitelikteki pay senetlerinin İslami fonlar içindeki ağırlığının arttırılması gerektiğini vurguladı. Sn. Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Borsaları olarak özellikle borsa yatırım fonlarının yaygınlaştırılması yönünde ortak çalışmalar yapılması gerektiğini de belirtti. Sunumda ayrıca İİT ülkeleri borsaları arasında yapılabilecek ortak girişimlere, eğitim ve farkındalığın arttırılması yönünde yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi