İcralık Falez Oteli`nin Satışı

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Hazine Arazisi Üzerine İnşa Edilen Ve 49 Yıllığına Kiralanan Falez Otelin Sadece İşletme Hakkı Satılabilecek -Antalya Defterdarı Hasan Yaman: -Otelin Mülkiyetinin Satışı Söz Konusu Olamaz

ANTALYA (A.A) - 08.11.2000 - Örsa Holding`in, Vakıflar Bankası`na yaklaşık 4 trilyon lira borcu nedeniyle satışa çıkarılan Antalya`daki Falez Oteli`nin satışında sorun çıktı. Antalya Defterdarı Hasan Yaman A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 13 katlı içinde 20 suit ve 2 kral dairesi olmak üzere toplam 342 oda bulunan Falez Oteli`nin bulunduğu arazinin Hazineye ait olduğunu, buranın 49 yıllığına Örsa Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş`ye tahsis edildiğini söyledi. Otelin yapıldığı arsanın hazine arazisi olması nedeniyle otel ve arsasının satılamayacağını belirten Yaman, şunları söyledi: İcra kanalıyla satışa çıkartılan Falez Oteli`nin ancak işletme ve kullanım hakkı satılabilir. Turizm ve Maliye Bakanlıklarının izni olmadan da üçüncü bir kişiye işletme hakkı devredilemez.

-İRTİFAK HAKKI SORUNU-

Defterdar Yaman, Örsa Holding tarafından işletilen Falez Oteli`nin izinsiz üçüncü bir kişiye devredilmesi ve sözleşmeye aykırı hareket edilmesinden dolayı irtifak hakkının iptal edilmesi talebiyle Maliye Bakanlığı`na yazı yazdıklarını bildirdi. Yaman, bu konuda Maliye Bakanlığı`nın görüşünü beklediklerini kaydetti.

-ÖRSA HOLDİNG`İN BANKALARA BORCU-

Bu arada, Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı Ahmet Aydın`ın yaptığı Örsa Holding`in Antalya 7. İcra Dairesi`nde Falez Oteli`nin satışıyla ilgili bulunan dosyasında, çeşitli bankalara olan borcunun 15 trilyon lirayı geçtiği öğrenildi. Buna göre, Örsa Holding`in, Vakıflar Bankası`na toplam 4 trilyon 457 milyar 364 milyon lira ve 18 milyon Alman Markı, Kalkınma Bankası`na 38.5 milyar lira, Kalkınma Bankası ile birleştirilen eski Turizm Bankası`na 42 milyar lira, Tütünbank`a 184 milyar 300 milyon lira, Emlak Bankası`na 1 trilyon 667 milyar lira, Ziraat Bankası`na 10 milyon dolar, Halk Bankası`na 2 trilyon lira, Egebank`a 2.6 trilyon lira, Sümerbank`a 1 trilyon lira, Alternatif Bankası`na 200 milyar lira ve İş Bankası`na 1.5 trilyon lira. Öte yandan, Örsa Holding`e bağlı çeşitli şirketlere de sigorta prim borçları nedeniyle SSK, vergi borçları nedeniyle de İstanbul ve Kırklareli Defterdarlıkları tarafından haciz konulduğu öğrenildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi