İAB`da altının TL fiyatı bir miktar yükseldi

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İstanbul Altın Borsası (İAB) Kıymetli Madenler Piyasası`nda dün ilk seansta 1,552 kg altın işlemi, 5,901,933 TL/gr ve 271.00 dolar/ons ağırlıklı ortalama fiyatlarından gerçekleşti. İkinci seansta ise hiç işlem olmadı.


Hong Hong Borsası`nda fiziksel alımlar görüldü;

Altın, Hong Kong Borsası`nda dün, Euro`nun çıkışını izleyerek, salı günü New York Borsası kapanışının 20 cent üzerinde 270.20/270.70 dolar/ons`tan güne başladı. Hong Kong Borsası`nda öğleden sonra yapılan işlemlerde altın, düşük miktarlı fiziksel alımlar ve döviz piyasalarıyla bağlantılı işlemlerle 10 cent yükseldi.
Aracılar, temel olarak altının dün, Avustralya Doları`nın hareketine göre yönlendiğini ve Avustralyalı aracıların iyi düzeyde alımlar yaptığını söyledi. İkinci seansın başlarında Avustralyalı aracıların işlemleri ile 270.75 dolar/ons seviyesinde alım teklifleri gelen piyasada seansın sonuna doğru alım ilgisinin kaybolduğu gözlemlendi. Altının yakından izlediği bir diğer para birimi olan Euro gün içinde 0.8990 doları gördü.


Altın sakin bir seyir izledi;

Altının etkilendiği en önemli piyasalardan olan döviz piyasalarındaki volatiliteye rağmen altın piyasasının sakin bir seyir izlediği kaydedildi. Sonuç olarak altının kısa vadede 271.00 dolar/ons`taki direncini kırmasının mevcut piyasa şartlarında güç olduğu söylendi. Spot altın, Hong Kong Borsası`nda günü 270.20/270.70 dolar/ons`tan tamamladı. Tokyo Borsası`nda işlem gören Yen bazlı altın vadeli işlem sözleşmeleri dün, Yen`in ABD Doları karşısında zayıflamasından ve spot altının güçlenmesinden aldığı destekle değer kazandı.


Altın Londra`da 270.20 dolar/ons`tan fixlendi;

Avrupa piyasalarında altın dün, salı günü New York Borsası kapanışına göre hafifçe yükselerek 270.25/270.75 dolar/ons`tan işlem görmeye başladı. Avrupa piyasalarında görülen bu çıkışın, Uzakdoğu piyasalarından gelen çıkış trendinden kaynaklandığı kaydedildi. Aracılar, Uzakdoğu piyasalarından gelen destekle yaşanan yükselişin sınırlı olduğunu ve altının dar aralıkta işlem görmeye devam edeceğini belirtti. Yönsüz seyri süren altın dün sabah Londra`da 270.20 dolar/ons`tan fixlendi. Dün Hong Kong Borsası`nda 4.58/4.61 dolar/ons`tan işlem görmeye başlayan gümüş, öğleden sonra yapılan işlemlerde açılış seviyesine göre değişmedi. Tokyo Borsası`nda işlem gören Yen bazlı gümüş vadeli işlem sözleşmeleri ise günü değer kazanarak tamamladı. Spot gümüş dün Avrupa piyasalarında, salı günü New York Borsası`nda kapandığı seviye olan 4.59/4.61 dolar/ons`tan işlem görmeye başladı. Aracılar, gümüşün 4.50 dolar/ons`taki desteğini test edebileceğini belirtti. Gümüş dün Londra`da 4.61 dolar/ons`tan fixlendi. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi