`Huysuz keklik’ kayıtdışına karşı!

07.03.2012 - 10:31 | Son Güncelleme :

Soner Canko, kart kullanımı yaygınlaştıkça vergi gelirlerinin artacağını söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/soner.jpg

‘Huysuz keklik’ karakteri ile nakit kullanımına savaş açan BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, kart kullanımı yaygınlaştıkça vergi gelirlerinin artacağını söyledi
<ımg border="0" hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/soner.jpg">
2023 yılında ‘Nakitsiz Türkiye’ yi hedefleyen Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, kartlı ödemeler yaygınlaştıkça vergi gelirlerinin artacağını, kayıt dışı ekonomi ve istihdam sorunun azalacağını savundu.

BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Financaddesi’ne verdiği özel röportajda sorularımızı şöyle yanıtladı:

Türkiye`de kaç adet banka kartı kullanılıyor?

Mart 2012 itibarıyla Türkiye’de yaklaşık 84 milyon banka kartı cüzdanlarda yer alıyor.

BKM olarak banka kartının kullanımını artırmaya yönelik hedeflerinizi paylaşır mısınız?

Her 100 işlemden 12’si banka kartı ile ödeniyor. 2011 yılında banka kartlarının alışverişlerdeki kullanımında yüzde 54 oranında artış meydana geldi. Ağırlıklı olarak ATM’den para çekmek için kullanılan banka kartlarının alışverişlerdeki kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Mayıs 2011’den bu yana “Bay Bay Nakit” sloganlı kampanyamızın iletişim faaliyetlerini sürdürüyoruz.

Banka kartı kullanım oranlarını artırmaya yönelik bilgilendirmelere gelecek dönemde de devam edeceğiz. Özellikle Türkiye’nin genç nüfusu banka kartlarının kullanımı için potansiyel oluşturuyor.

BKM olarak “2023 Nakitsiz Ödemeler” hedefimiz doğrultusunda, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında tüm işlemlerin kartlı ödeme sistemleri üzerinden gerçekleştirilmesi konusunda gerekli altyapı çalışmalarını devam ettiriyoruz.

Nakit yerine banka kartı kullanımının Türkiye ekonomisi açısından öneminden kısaca bahseder misiniz?

BKM olarak en önemli hedefimiz, kartlı ödeme sistemleri sektörünün kart kullanıcıları tarafından daha yakından tanınması, hayata kattığı değerlerin daha fazla bilinmesi ve kartların bilinçli kullanılmasıdır.

Kartlarla yapılan her işlem kayıt altına alınmakta olup, kartlı ödemelerin yaygınlığının artması ile birlikte ekonomiye katkı sağlanmakta, vergi gelirleri artmakta, kayıt dışı ekonomi ve istihdam sorunu ise azalıyor.

BANKA KARTI CİROSUNDA 6. SIRADAYIZ

Avrupa ve ABD`de banka kartının kullanımı hakkında bilgi verir misiniz?
Türkiye Ödeme Sistemleri Sektörü 20 yılda Avrupa’nın en büyük üçüncü pazarı konumuna gelerek, büyük bir başarıya imza atmıştır.

Türkiye Avrupa’da banka kartı adedinde 3., banka kartı cirosunda ise 6. sırada yer almakta ve birçok Avrupa ülkesine ödeme sistemleri konusunda örnek olmaktadır.

KEKLİĞE NERELİSİN SORUSU!

Nakit yerine banka kartını teşvik etmek amacıyla yaratılan `Keklik` karakteri nasıl doğdu?
Osmanlıca’da nakit kelimesinin anlamlarından biri olan “keklik” Bay Bay Nakit kampanyasında huysuz, başına buyruk, geçimsiz karakter “Nakit”e dönüştü. “Nakit” yani “Keklik” banka kartının onu tahtından etmesinden kaynaklanan memnuniyetsizliğini açıkça belli ederek, her fırsatta banka kartı kullananlara çeşitli engeller çıkarıyor.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri SORUSU!

Bu karaktere ilişkin kart kullanıcılarından ilginç tepkiler alıyor musunuz?
“Nakit”i temsil eden keklik karakterinin nemrut, huysuz kişiliği bireylerin dikkatini çekmekte ve kampanyaya olan ilgiyi artırıyor. Bireyler karakterle iletişim kurmaya çalışarak, “Nerelisin?, Nereden geldin?, Nakit olmak nasıl?, Arkadaşlık isteği gönderdim niye kabul etmiyorsun?” gibi sorular sorarak onunla sohbet etmeye çalışıyor.

Finanscaddesi.com

 

Hisse Başarıyla eklendi