Hükümet sıkıntıdaki ihracatçıyı dinlemeye karar verdi

22.02.2008 - 09:18 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Hükümet sonunda, ihracatçıların başta düşük kur olmak üzere dünya rekabetinde artan sıkıntılarını dinlemeye karar verdi. Ekonomide Koordinasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ihracatçılarla bir araya gelecek. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, toplantıda, ihracatın yol haritasının gözden geçirileceğini ve alınması gereken yeni kararların tartışılacağını söyledi.
24 Şubat Pazar günü tam gün olarak yapılması planlanan toplantıya, tüm ihracatçı birliklerinin başkanları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İcra Kurulu ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) yetkilileri katılacak. Tüzmen, toplantıda, ihracatta yaşanan tüm sorunların masaya yatırılacağını belirterek şunları söyledi: İhracatçılarımız dünyada yaşanan son gelişmelerin ışığında sorunlarını gündeme getirecekler.
Bir anlamda ihracatta yol haritasını gözden geçireceğiz. Önümüzdeki dönemde karşılaşabileceğimiz gelişmelere göre nasıl bir politika izleyeceğiz, bunları tartışacağız. Biz bugüne kadar hep proaktif olduk. Karşımıza çıkabilecek konuları tartıştık ve önceden önlemler aldık. Böyle bir çalışma ile 100 milyar doları aşan bir ihracata ulaştık.
Pazar günü yapılacak toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren`in de katılacağını ve ihracatçıları dinleyeceğini kaydeden Bakan Tüzmen, toplantıda önümüzdeki dönem için alınması gereken yeni kararları da tartışacaklarını söyledi. Tüzmen, dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara ve değerli YTL`ye rağmen 1 Ocak-20 Şubat arasındaki ihracatın yüzde 38 artışla 16 milyar 332 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, son 12 aylık ihracatın da 110 milyar 432 milyon dolara ulaştığını ifade etti.
 

Hisse Başarıyla eklendi