Hükümet `Serbest Bölge`de diretiyor

14.07.2003 - 15:05 | Son Güncelleme :


IMF heyetinin Serbest Bölgelerde vergi avantajının kalkması konusundaki ısrarını kırmak isteyen AKP hükümeti, geniş ve etkili bir denetime başlıyor.

`Kaldırmayalım, denetleyelim`
Ankara`da temaslarını sürdüren IMF heyeti, serbest bölgelere tanınan vergi ve SSK primi avantajının kaldırılması konusunda ısrarını korudu. Bunun üzerine hükümet de sözkonusu avantajların kaldırılması yerine, bölgelerinde daha sıkı denetlenmesi üzerinde durdu.

Serbestlik suistimal ediliyor
Maliye yetkilileri de IMF`yi ikna etmek ve vergi kaçağını önlemek için serbest bölgelerde büyük ve sürekli bir denetim atağı başlatmayı planlıyor. Bölgelerdeki avantajları kötüye kullananlar, serbest bölgeye ithal edilen bir malı kendi paravan şirketine satıp, daha sonra aynı malı yurt içine 2 katı fiyatla sürebiliyor.


Unakıtan, bugün pazarlık yapacak
IMF`nin yaklaşık 1 senedir Maliye Bakanlığı`ndan istediği avantajların sona erdirilmesi bugün yapılacak görüşmede ele alınacak. Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF Heyeti akşam saatlerinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile biraraya gelecek. Unakıtan bölgelerde denetim mekanizmasını değiştirmekte ısrarcı olacak.


 

Hisse Başarıyla eklendi