Hükümet iş dünyasında Anayasa turunda

14.09.2007 - 11:13 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) başta olmak üzere, hükümet programı ve Anayasa çalışması konusunda hükümeti uyaran iş dünyasının beklentilerini özel bir heyet aracılığıyla dinleyecek.

AKP’de ekonomi başkanlığına getirilen Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli başkanlığındaki bir heyet, gelecek haftadan itibaren TÜSİAD, TOBB, büyük kentlerin oda ve sanayi başkanları başta olmak üzere iş dünyasının önemli merkezlerine tura çıkacak. Heyet, ekonomi alanında etkili 6 milletvekilinden oluşacak. AKP heyeti, hükümet programı, ekonomik hedefler ve piyasaların nabzı konularında iş dünyasının önerilerini dinleyecek. Dişli, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, heyeti henüz oluşturmadıklarını, randevu taleplerini gelecek hafta ileteceklerini söyledi. Dişli, Daha önce de benzer ziyaretler yapıyorduk. Göreve yeni geldiğim için yeni bir ekiple daha detaylı tanışmak amacıyla görüşmeler yapacağız dedi. Dişli, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın uyarıları konusunda, Onların endişelerini tabii ki dikkate almak lazım. Ama, önce hükümete zaman vermek lazım. Eleştiriler için daha çok erken. Programın uygulanır hale gelebilmesi için biraz beklenmeli dedi.

TÜSİAD’IN UYARILARI: Arzuhan Doğan Yalçındağ, geçen hafta yaptığı açıklamada, hükümet programının beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, şunları söylemişti: Seçim beyannamesinde yer verilmiş olan bir dizi önemli ve somut politikaların nedense hükümet programında yer almadığını görüyoruz. Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesinin programda hiç olmamasını anlaşılmaz buluyoruz. Anayasa metninin yeterince tartışılması, alternatiflerin ve uzlaşma formüllerinin ortaya çıkabilmesi için gerekli zamanın tanınması önemlidir. Anayasanın geçmiş ile hesaplaşma anlayışı ile kaleme alınmaması, dönemsel politik beklentilerden ve tepkilerden arındırılması şarttır.
 

Hisse Başarıyla eklendi