Hükümet cemaat cekişmesi borsa başkanını zorluyor

07.05.2014 - 10:06 | Son Güncelleme :

AKP`nin `yıldız` bürokratlarından Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan`a zor günler yaşatıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/ibrahim_turhan2.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ibrahim_turhan_3.jpg">

Gülen Hareketi ile hükümet arasında 17 Aralık`ta zirve yapan savaşta ekonomi bürokrasisi yeni cephe olurken, AKP`nin `yıldız` bürokratlarından Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan`a zor günler yaşatıyor.

Bürokraside Gülen Hareketi`ne yakın ve paralel örgüt üyesi olduğu iddiasıyla görevden alma furyasının bir benzerinin Borsa İstanbul`da gerçekleştirilmek istendiği ancak Turhan`ın buna karşı çıktığı için baskı altında kaldığı belirtiliyor.

İstanbul`un finans merkezi yapılması için aktif bir politika uygulamaya karar veren hükümet, 2012`de Borsa İstanbul`un o dönemki ismiyle İMKB`nin başına ani bir kararla, en parlak bürokratlarından biri olan Turhan`ı geçirdi. Birinciliklerle dolu başarılı bir eğitime, akademik tecrübeye ve 7 yıllık Merkez Bankası deneyimine sahip olan İbrahim Turhan, hem kamu hem de özel sektöre yakınlığı ile bu iş için biçilmiş kaftan olarak görülüyordu.

Ancak Turhan için işler, Gülen-Erdoğan kavgasının şiddetlenmesi ile terse dönmeye başladı.

The Wall Street Journal Türkiye`ye bilgi veren 4 Borsa İstanbul yetkilisi, Gülen Hareketi`ne yakın isimleri görevden alması yönünde Turhan`a hükümetten baskılar geldiğini söyledi. Kadrosunun büyük bölümünü kendisi seçtiği için Turhan`ın başta buna karşı çıktığı ancak baskıların devam etmesiyle yeniden yapılanma gerekçesiyle görevden almalara yeşil ışık yaktığı belirtiliyor.

Üst düzey bir yetkili, `Turhan baskı altında oldukça zor günler geçiriyor` diye konuştu. The Wall Street Journal Türkiye`ye konuşan iki yetkiliye göre Turhan bir ara istifayı bile düşündü.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

Hisse Başarıyla eklendi