Hükümet AB konusunda kararlı

09.12.2003 - 10:45 | Son Güncelleme :

Hükümet AB düzenlemelerini yakın takibe alıyor. Bundan sonra AB ile ilgili yasal değişiklikler, her hafta Bakanlar Kurulu düzeyinde takip edilecek


Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Avrupa Birliği`nin kendileri için en öncelikli mesele olduğunu, bunun üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi. Çiçek, Türkiye-AB ilişkilerinin Bakanlar Kurulu`nda her hafta gündem maddesi olacağını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu`nun ardından yaptığı açıklamada, 2004 Aralık ayının Türkiye açısından dönüm noktası olduğuna işaret ederek, AB konusu, Türkiye`nin 44 yıllık maratonudur ve bu maratonda son döneme girmiş bulunuyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye-AB ilişkilerinde, Türkiye`nin hayati menfaatleri vardır. Türkiye, AB`a pozitif katkılarla girecektir. Türkiye`nin sağlayacağı katkıları da özellikle son yaşanan olaylar da dikkate alındığında bir başka ülkenin de sağlaması mümkün değildir dedi.

Çiçek, Gürcistan`daki her gelişmeyi, yakından takip ettiklerini bu ülkenin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu, acil ihtiyaçlarının bulunduğunu, özellikle gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardım kararı alındığını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu`nda İcra İflas Kanunu`nda değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun tasarısının Meclis`e sevkine karar verildiğini bildirdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi