HSBC İslami mortgage`a girdi

03.07.2003 - 09:28 | Son Güncelleme :


HSBC, Müslümanlar`a yönelik mortgage ve döviz hesabı uygulamasına başladı. İngiltere`de 2 milyon kişinin ev almaya yönelmesi bekleniyor

HSBC, İngiltere`de Müslümanlar`a yönelik hizmetler sunmaya başladı. Banka, İngiltere`de İslami kurallara göre tasarlanan ilk mortgage ve döviz hesabını kurdu. Bu uygulama sayesinde İngiltere`de yaklaşık 2 milyon Müslüman`ın ev almaya yönelmesi bekleniyor.

Geleneksel `mortgage` müşterisi ev almak için ihtiyacı olan parayı bankadan veya bina şirketlerinden alıyor ve toplamını vade farkıyla geri ödüyor.

KREDİYE FAİZ YOK
HSBC`nin yeni yöntemiyle banka, evi müşterinin haricinde satın alıyor ve onlara anlaşılan bir süre için kiralıyor. Böylece müşteri vade yerine aylık kira ödüyor. Ana parayı ödediğinde de evin sahibi oluyor. Banka ayrıca İslami döviz hesabı hizmetini de müşterilerine sunduğunu duyurdu. Buna göre müşteri herhangi bir faiz almıyor ama buna eş olarak da kredi için faiz ödemiyor.

Britanya Müslüman Konseyi`nden Iqbal Asaria, HSBC`nin bu uygulamasının binlerce Müslüman`ın finans işlemlerinde vicdanıyla savaşmasını önleyeceğini belirtiyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi