Hortumcu hâkimi BDDK`ya atanıyor

05.07.2007 - 10:44 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
İçi boşaltılan banka sahiplerinin yargılandığı İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Mustafa Akın`ın boş bulunan Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) üyeliğine atanması için hazırlanan kararname, Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldı. Devlet Bakanı Aldüllatif Şener`in öneresiyle hazırlanan kararname, bakan imzalarının tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanlığı`na sunulacak.
Bankacılık suçlarına bakmak üzere kurulduğu 15 Ocak 2004`ten 1 Şubat 2007`ye kadar mahkemeye başkanlık yapan Akın, bu yılın başında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı`na atandı.
Mustafa Akın`ın hapis cezası verdiği kişiler arasında Sümerbank`ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu, Bank Kapital`in eski sahibi Mahmut Ceylan, Toprakbank`ın eski sahibi Halis toprak, Interbank`ın eski sahibi Cavit Çağlar, Yurtbank`ın eski sahibi Ali Balkaner gibi isimler bulunuyor. İmar Bankası yolsuzluğu nedeniyle Uzan ailesi fertleri hakkında çete oluşturarak banka içi boşaltma suçundan verdiği hapis cezası, Kentbank davası sanığı Mustafa Süzer`in ifadesini ABD`de yattığı hastaneden uydu aracılığıyla alması hukuk tarihindeki ilkler arasında yer alıyor. Akın`ın verdiği para cezalarının tutarı 60 milyar dolara ulaşıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi