"Hollanda'ya ekonomik yaptırımlar gelebilir"

15.03.2017 - 08:25 | Son Güncelleme :

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şu aşamada Hollanda'dan büyükelçimiz geri çekilmeyecek; Hollanda'ya ekonomik yaptırımlar gelebilir" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/numan_kurtulmus(1).JPG

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin şu aşamada Hollanda'dan büyükelçisini çekmeyeceğini belirterek, Hollanda'ya karşı uygulamaya konan siyasi yaptırımlara ilaveten ekonomik yaptırımların da gelebileceğini söyledi.

Hafta sonunda Türk bakanların siyasi propagandayla ilgili toplantılarını engelleyen Hollanda'ya sert tepki gösteren Türkiye, dünkü Bakanlar Kurulu'nda bu ülkeye dönük bir dizi siyasi yaptırım kararları almıştı.

Bu yaptırımlar arasında Hollanda Büyükelçisi'nin ülkeye girişinin Hollanda'dan yapılacak diplomatik uçuşların yasaklanmasıyla, diplomatik görüşmelerin durdurulması da bulunuyor.

Haberin Devamı

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Kurtulmuş CNN Türk Televizyonu'ndaki canlı yayında, "Şu aşamada Hollanda'dan büyükelçimiz geri çekilmeyecek. Hollanda'ya bazı siyasi yaptırımları uygulamaya başlıyoruz. Bunlara ilaveten ekonomik yaptırımlar da gelebilir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada Hollanda'ya yönelik tedbirlerin siyasi yaptırımlarla sınırlı kalmayacağına değinerek, "Yaptırım kararlarını başka kararlar takip edecek" demişti.

Hollanda polisinin sert tavrı nedeniyle Roterdam'da bazı Türk vatandaşlarının zarar gördüğünü de dile getiren Kurtulmuş, "Bu vatandaşlarımızın açmaları muhtemel davalara hukuki destek vereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Protesto gösterileri esnasında Hollanda'nın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'ndaki bayrağın indirilmesiyle ilgili de Kurtulmuş, "Elimizdeki bilgiler Hollanda bayrağının güvenlik gerekçesiyle kendileri tarafından indirildiği yönünde" dedi.

Hollanda ile yaşanan krizin Avrupa çapına yayılacağını düşünmediğini de vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Hollanda ile kriz bu kadar yüksekken, başka ülkelerden benzer tavır ortaya çıkmayacağını düşünüyorum." 

 

Hisse Başarıyla eklendi