Her Esnaf 300-500 Milyon Vergi Ödeyecek

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Vergi mevzuatında yapılan reformla iki yıl önce kaldırılan hayat standardı geri geliyor. Esnaf, tüccar ve serbest meslek sahipleri belirlenecek rakamın altında vergi veremeyecek. Maliye Bakanı Sümer Oral, hayat standardı esasının maaşla çalışan kesimleri kapsamadığını açıkladı.

İki yıl uygulanacak

ANAP genişletilmiş Başkanlık Divanı toplantısınak atılan Oral, hayat standardı esasının, 2001 ve 2002 olmak üzere iki yıl uygulanmasının öngörüldüğünü söyledi. Oral, maaş ve stopaja tabi olan kesimlerin bu uygulamadan muaf tutulacağını belirtti. İşe yeni başlayan esnafın da bu uygulamadan muaf olacağını açıklayan Oral, hesaplamalara göre serbest ticaret yapan esnaftan yıllık 300-500 milyon civarında vergi alınacağını kaydetti.

Serbest meslekler

Oral`ın verdiği bilgileri değerlendiren uzmanlar, uygulamanın tüccar, esnaf ve doktor, avukat gibi serbest meslek mensuplarını kapsayacağını belirterek, söz konusu meslek mensuplarının belli bir rakamın altında gelir beyan edemeyeceklerini bu nedenle kazansa da kazanmasa da bu kesimlerin önümüzdeki iki yıl vergi ödeyeceğini söyledi.(MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi