`Hedef tek haneli düşük enflasyon`

11.07.2007 - 17:57 | Son Güncelleme :

Babacan, ekonomide bundan sonraki en önemli hedeflerinin, Türkiye`de `düşük tek haneli enflasyon ve tek haneli faiz` olduğunu söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ekonomide bundan sonraki en önemli hedeflerinin, Türkiye`de `düşük tek haneli enflasyon ve tek haneli faiz` olduğunu söyledi.

CNNTURK

Babacan, CNN TÜRK`teki canlı yayında soruları yanıtlarken, enflasyon `daha öngörülebilir ve daha düşük`  tek haneli rakamlara doğru indikçe, Türk lirası faizlerin de hızla aşağı ineceğine işaret etti.

Ali Babacan, Türkiye`deki risk priminin gittikçe düştüğünü, ABD Hazinesi ile Türk Hazinesi’nin, uluslararası piyasalardaki borçlanma maliyeti farkının daralmakta olduğunu belirtirken, amaçlarının `daha düşük tek haneli enflasyon ve faiz` olduğunu vurguladı.
 
Merkez Bankası’nın, neden politika faizlerini daha çok indirmediğine yönelik soruya karşılık Babacan, her şeyin bir zamanının olduğunu ifade ederken, Merkez Bankası politika faizlerini daha da indirerek neden bedel ödesin? Söz gelimi Merkez Bankası politika faizini 10 puan düşürse, Hazine faizleri yukarı fırlar. Önemli olan, ekonomide sürdürülebilir büyüme sağlamaktır dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi