Hazine, Turkcell ve Telsim`den Yeni Para İstedi

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Hazine Müsteşarlığı, GSM operatörleri Turkcell ile Telsim`e, lisans sözleşmesi uyarınca ödemekte oldukları yüzde 15 Hazine payına, işletmekte oldukları diğer katma değerli telekomunikasyon servislerinden elde ettikleri gelirlerin de dahil edilmesi gerektiğini bildirdi. Müsteşarlık, sözleşmenin imzalandığı Nisan 1998`den bugüne kadar olan bu hizmetlerle ilgili Hazine payının faiziyle birlikte hesaplanarak ödenmesini istedi.

Hazine Müsteşarlığı, 2 Kasım 2000 tarihli yazısında GSM şirketleri Turkcell ve Telsim`e, Türk Telekom ile imzaladıkları lisans sözleşmesi uyarınca ödemekte oldukları yüzde 15 Hazine payına esas oluşturan matraha, verilen çeşitli katma değerli telekomünikasyon servislerinin de dahil edilmesi gerektiğini bildirdi. Hazine yazısında, sözleşmenin imzalandığı 1998 Nisan`ından ödemenin yapılacağı güne kadar geçen süre içinde oluşan ek Hazine payının, yasal faiziyle birlikte hesaplanarak ödenmesini istedi.

Turkcell, Hazine Müsteşarlığı`nın talebinde yer alan hizmetlerinin lisamns sözleşmesinin brüt gelir tanımında yer almadığını savunarak, konunun yeniden değerlendirilmesi için Hazine Müsteşarlığı`na başvurmayı kararlaştırdı.

Turkcell, lisans sözleşmenin imzalandığı tarihten başlayarak katma değerli hizmetlerle ilgili olarak oluşan ek Hazine payının hesaplanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Hazine Müsteşarlığı tarafından kendilerine ödenmesi gereken miktarın bildirilmediği belirtilerek, lisans sözleşmesinin imzalandığı günden bu yana oluşan ek Hazine payının hesaplanması için çalışıldığı bildirildi. (ANKA)
 

Hisse Başarıyla eklendi